Диагнозата ГЕРБ! Вижте защо Бойко Борисов толкова драпа да остане във властта! Истината ще ви Разтърси! Виж Тук:

Откакто ГЕРБ с помощта на задокеанските си неолиберални ментори взеха властта в България, нацията ни живее в психиатрия, в която по два пъти на ден сменят рецептите.

Само преди месец и нещо над 2 млн. българи вдигнаха червен картон на Бойко Борисов и ГЕРБ на президентските избори. Оказа се обаче, че в аритметиката на абонираните за властта плюс-минус два млн. гласа нямат особено значение. Не беше изминало и денонощие от гръмотевичния шамар от урните и милиционерската партия и нейните мозъчни патерици от типа на Иво Инджев, Тома Биков, Александър Йорданов и Георги Марков (агент Николай) запяха своята ария за светлото бъдеще на Бащицата Борисов, който отново щял да се върне на бял кон, по-силен отвсякога без воденичния камък на коалиционните паразити от РБ, ПФ и АБВ.

И така съкрушителното поражение на ГЕРБ бе представено в публичното пространство като оптимистично очакване на следващия тото шанс. Под знака на внезапно появилия се мажоритарен джокер.

Но нека разгледаме по-отблизо и в дълбочина симптомите на маниакалната деформация „ГЕРБерус булгарикус“…

Оказва се, че европейска България преминава в особен вид директивна демокрация, за която плюс-минус два милиона гласа не означават нищо. Защо ли? Най-напред Борисов изначално опорочи смисъла и съдържанието на президентската институция, като за втори път лансира подставено лице на изборите за държавен глава. За да внуши на електората, че „Дондуков“ 2 не е нищо повече от сателитно звено в задния двор на Министерския съвет, ръководен с тодорживковска перспектива от Краля-Слънце.

И така ни съобщиха, че победата на Румен Радев всъщност не е нищо специално, освен грешка на растежа, а БСП няма право на собственост върху двата милиона бюлетини анти-ГЕРБ?! И още – „лошият човешки материал“ очевидно се е объркал фатално, защото без значение от два милиона плюс-минус, в България няма алтернатива на Бойко.

Ето как стигаме до феодалната „демокрация“ от средновековен тип, при която властта уж стига до суверена, ама се пада по право на Божия наместник с лика на Ердоган, Борисов или наследниците на постсъветските велможи в Средна Азия.
Дотам стигнахме чрез нежния култ към личността на фалшивия генерал от Пожарната, произведен от Петър Стоянов и Георги Първанов по щатно разписание на МВР. Според същата ведомост състезателката по спортна стрелба Нонка Матова и тя е генерал.

Най-важното обаче е да осъзнаем дали е нормално една компрометирана и сразена при последния вот политическа корпорация без история и идеология като ГЕРБ да претендира за още и още власт? На всяка цена и с прилагане на всякакви безпринципни номера с мандати, коалиции, мнозинства, кворуми и т. н. И с подмяна на всяка теза и антитеза по модела „Милиарда на Орешарски ще го плащат внуците, ама за това ние взимаме 16 милиарда“!!! Защото сме богопомазани, евроатлантически правоверни и имунизирани срещу критика…

Самата претенция на ГЕРБ за продължение във властта, независимо уж от „моралната“ оставка след президентските избори е проява на клиничен цинизъм от страна на нахалници, скъсали с реалността.

И наистина, що за гьонсурат? Хората те гонят с камъни, а ти се напъваш отново и отново да ги управляваш, защото нямаш алтернатива до второ пришествие.

Как така нямало алтернатива при два милиона и нещо анти-ГЕРБ?!? Да отиваме на нови избори и ще видим по-нататък. И ако този модел не работи, защо въобще ни трябваше да се отказваме от комунизма, при който поне нямаше глад, безработица, неграмотност, циганизация и „мигранти“.

Има ли смисъл да казваме, че правителството на ГЕРБ-2 трябваше да си отиде още след националното предателство с дублираната българска кандидатура за ООН и секретното постановление № 208 на МС за разселване на „мигранти“ във вътрешността на страната срещу пълни социални права на гърба на данъкоплатците. А може би да прибавим и заметения под килима чудовищен скандал с българското оръжие, продавано на главорезите от ИДИЛ, разкрито от журналисти след падането на Алепо? В добавка към явката на „Ал Кайда“ в Правец през 2012 г. под егидата на тогавашния външен министър на ГЕРБ Николай Младенов и пресния донос срещу България във Вашингтон на наследника му Даниел Митов.

Това е предостатъчно и няма защо да си губим времето с корупционните схеми в министерствата на Ненчев, Москов, Кунева е Лукарски, в агенции и общини начело със София. И при по-дребни риби. Например при нелепата началничка на туризма, сияеща като Снежанка успоредно с Хитрино.

В подобна ситуация преди 15 години Иван Костов се обиди на народа и тръгна заедно със С(ДС) към архива, а сега Бойко Борисов иска отново да ни учи как да живеем, как да садим картофи и да отглеждаме агнета.

Както е известно пътят към Ада е постлан само с добри намерения. И затова именно в тази плоскост трябва да се разшифроват материалните мотиви в ирационалната на пръв поглед диагноза „ГЕРБ“.

Най-вече как така абсолютно едноличната партия на Бойко Борисов изведнъж се събуди „мажоритарна“ и изведнъж постави промяната на изборното законодателство като първо условие за гласуване на евентуално правителство в рамките на настоящия парламент.

Анализът трябва да започне с това, че по принцип понятията „ГЕРБ“ и „мажоритарност“ са напълно несъвместими.

От 10 години всички в България са наясно, че около любимецът на репортерките, по онова време Главен секретар на МВР, бе създадено псевдопартийно ЕООД за вътрешен и международен политически бизнес под контрола на външни началници. И цялата кратка история на Партията-държава е доказателство за неправдоподобна авторитарност, персонализация и фетишизация около личността на Вожда.

До такава степен, че Бойко Борисов превърна своето първо лице, единствено число в устав и програма на фирмата. Тоест- моите депутати, моите министри, давам ви ги за кворум и гласуване, ще ги пратя в парламента, ще ги извадя от парламента и т. н. И още – построих, платих, спасих, дори разговарях с…Тръмп, въпреки че от Вашингтон отрекоха…

Очевидно „мозъчните центрове“ около ГЕРБ са изчислили далаверата от мажоритарен вот по модела от 2009-а и 2011-а. В първия случай продавачки от пазара във Видин и Монтана плюс детски учителки надделяха над професори като Пантев и Гайдарски. Във втория западните наблюдатели се хванаха за главите при вида на чувалите с бюлетини, разнасяни по късна дома из София, докато се стъкми президентската аритметика в полза на магарето Плевнелиев, потупвано зад врата от Стопанина на ТКЗС-то за европейско развитие.

Миналия месец обаче машината за гласуване на Цветанов очевидно подцени конкуренцията, а може би монополистите във властта се самозабравиха в самодоволството си, но следващия път те няма да допуснат тази грешка.

И ще активират всички налични механизми от репертоара на Бай Ганьо за обработване и сплашване на електората- държава, общини, полиция, бизнес-клиентела, мутри и футболни агитки, които останаха неизползвани в двубоя между Румен Радев и Цецка Цачева. А народът ще бъде принуден да признае за мажоритарни анонимните и безлични калинки от породата на прочутите постфактум гербери Фидосова, Цецка Цачева, Менда Стоянова, Цвета Караянчева, Десислава Атанасова, Калина Илиева, Мирослав Найденов, Томислав Дончев, Вяра Петрова…

Очевидно за подобна мажоритарност ще работи евентуален хибриден кабинет в рамките на актуалното народно събрание.

Още веднъж- що за антилогика? Губиш с гръм и трясък най-мажоритарния вот за държавен глава, но месец по-късно си пръв мажоритарник с пълната увереност, че всяко магаре, излъчено от ТКЗС-то ще бъде избрано от стадото под тоягата на пастирите Борисов и Цветанов.

Това е мотивът на ГЕРБ в полза на пълната мажоритарност и тук няма никакво място за народната воля, която няма как да предпочете някоя безименна провинциална девица, ала Баракова пред проф. Пантев, акад. Георги Марков или народния артист Стефан Данаилов.

Добре, ама изборната технология на Цветанов вече направи достатъчно чудеса, за да напълни парламента и властта с неграмотници, бъркащи имената и географията на държави и столици, като циганета от ведомостта на Сорос-Кунева за 60 лв. на месец.

ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ

Стратегията на ГЕРБ предвиждаше постоянно присъствие във властта чрез редовни или служебни правителства. Особено що се отнася до това кой ще прави следващите избори. И сега целта им беше бъдещият президент Радев да бъде лишен от възможността да излъчи временен кабинет за организацията на предсрочния парламентарен вот през пролетта догодина. За да се завърти рулетката на Цветанов, програмирана спрямо „правилния“ цвят.

Но тези техни планове се провалиха! Предстои да видим какъв ще е следващият ход на партията-диагноза ГЕРБ! Защото най-страховитият симптом в диагнозата ГЕРБ е маниакалната страст към властта заради контрола върху държавния и общинските бюджети, европарите и обществените поръчки за „наши хора“.

И сега внимание! Както е известно Коминтернът в Брюксел издърпа българското представителство на ЕС в първата половина на 2018-а и това е фундаменталното обяснение за напъните на ГЕРБ да изконсумира мандата си до финала, без значение от формата, коалициите и пируетите.

В името на грандиозната далавера току виж и Борисов се дръпнал малко у лево. Има защо, след като само модернизацията на НДК като нищо ще глътне 50-60 млн. лв., а има още и още пера за усвояване от незаменимите по червения килим пред Юнкер, Туск, Меркел и другите „началници“.

Това е обяснението за ненаситния апетит на ГЕРБ, а приказките за отговорността към народа през зимата и пред заплахата от мигрантите са прах в очите на слепите.

Наистина, наглост на N-та степен – да се провалиш по всички показатели, да удариш тавана по корупция и некадърност и пак да драпаш за власт, като представяш своя личен интерес за национална и мажоритарна кауза.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

 1. ТОЧНО И ЯСНО! НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СМЕ МАЗОХИСТИ АКО ОТНОВО ИМ ДАДЕМ ВЛАСТТА!

 2. Даааа, крайно време е цървулите да си отидат макар и малко насрани, така осраха държавата че няма как да не се оцапат и те, мизерниците тъпи и безмозъчни!

 3. Приятели,

  “Бащицата на нацията” Боко-бухалката (да се свети името Му) се разсърди на народа си и подаде оставка… Ужас, приятели… Ужас за нацията ни…! Как сме могли над 1 300 години да съществуваме като нация, БЕЗ „БАЩИЦАТА” БОКО начело (да се свети името Му…)…
  – И сега като подаде оставка…
  Ужас…, ужас…!!! Още 1 300 години ще трябва да караме без него… Вече „изпитвам“ непоносима болка…, от тази „загуба“…
  (…“Очакват се“ масови “самоубийства” от скръб… на герб-активисти…, чрез извършване на ритуално “НЕПУКО”…)

  Реалностите в близкото бъдеще – кратка прогноза:
  – Борисов ще управлява до пролетта…, като “служебен” Премиер…
  – Сорос ще организира пак бутафорни протести, този път срещу Президента Р.Радев…
  (Борисов и Фандъкова няма да се намесят…)
  – БСП ще се реанимира…
  – ГЕРБ ще “стяга редиците” (които силно ще оредеят) и ще “мобилизира” 700 000 мъртви души…
  – Патриотите ще припознаят Президента Р.Радев…
  – Доган и Местан ще си мерят пиш… (електората).
  След изборите… в Парламента ще има само четири партии…:
  – БСП, Патриоти, ГЕРБ и ДПС…
  Правителство…:
  – Коалиция БСП+Патриоти и мълчаливо съгласие на ГЕРБ…

  Забравете вече и за НАТО-то…!
  – Започваме да стягаме армията на Е.С…!!
  (По същество армията на новата Франкска държава)
  – Съюза Путин+Ердоган ще пречи и на САЩ и помага на Европа…
  – А иначе Великият Български Народ е казал, а Тръмп го е чел…:

  – “Приятелството си е приятелство, но… сиренето е с пари…!!!”
  .

 4. ТЪНКИТЕ РАЗЛИКИ МЕЖДУ СЕЛЯНИН И СЕЛЯНДУР

  1. Селянин – Човек, който живее на село или в малък град.

  Селяндур – Живее навсякъде, най-много са в средните и големите градове. По селата не виреят (няма кой да ги търпи).

  2. Селянин – Бачка яко, изкарва си хляба с честен труд. Щастлив е, че има работа. Лоялен е към работодател и колеги.

  Селяндур – Мързелива гад. Мрази да се труди, обича да е “на далавера”. Гледа винаги да изклинчи и да “претакова” държавата, колегата или шефа.

  3. Селянин – Чист човек. Обича природата и не свини наоколо. Повечето отпадъци намират приложение в градината или като храна на животните.

  Селяндур – Свиня. Хвърля си боклука в найлоново пликче през прозореца. Изтърсва си пепелника на колата на светофара. Ако му направиш забележка – бучи, че си плаща данъците и бате Бойко да изчисти. Възможно е и до физическа саморазправа да прибегне.

  4. Селянин – Плаща си данъците и сметките. Псува на ум (и на глас) обирджийската държава, но плаща. Декларира си кладенеца, който сам е изкопал, и му плаща данък.

  Селяндур – Никога не плаща нищо. Висят му 15 неплатени акта от КАТ и данъци на панелката от 1989-та. Краде парно от комшиите, слага си магнит на електромера и не плаща вода.

  5. Селянин – Говори просто, но разбираемо. Ако се премести да живее в голям град, за една година преодолява диалекта.

  Селяндур – Мьека цял живот и твърди, че това е най-чистият български език. Мрази да го поправят, не желае да научи нищо ново.

  6. Селянин – Умее да се весели, знае как и кога. Ако е сватба, ще чуе цяло село, но семейните празници се празнуват у дома.

  Селяндур – Дъни музиката яко до 4 сутринта и хич не му дреме, че е примерно вторник и утре всички наоколо са на работа. Другият вариант е да се нареже като свиня в кварталната кръчма, да се сбие със сервитьора, да оповръща таксито и да опикае асансьора

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.