Демерджиев: В МВР се извършва чистка

По думите на бившия вътрешен министър, причината за вървящата тотална чистка в МВР са предстоящите местни избори – „до местните избори ще бъдат свалени всички областни директори“.

„Категорично в МВР има чистка . ПП, ДБ и ГЕРБ реализират плана, за който чухме в изтекъл в медийното пространство запис: „Нашето МВР да организира изборите“. Това заяви бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в предаването „Тази сутрин“ на бТВ. Когато по политически причини се сменят хора, възниква въпросът „защо?“, добави той.

Вчера директори на областни дирекции бяха викани в Министерството на вътрешните работи на среща с министър Калин Стоянов, като им беше предлагано да освободят постовете си доброволно с обещанието да ги преназначат на други позиции.

„Знам, че с част от директорите е разговаряно и изрично им е казано, че няма никакви претенции по отношение на професионалните им качества, но причините за смяната им били политически. Когато по политически причини се сменят хора, професионалисти, които си вършат работата, възниква въпросът „защо?“, каза Демерджиев.

По думите му, ясният отговор, който може да се даде, са предстоящите местни избори – „до местните избори вероятно ще бъдат свалени почти всички областни директори“.

Демерджиев допълни, че привиканите директори са назначени по време на първите два служебни кабинета на президента Радев.

„Според мен тези рокади не се правят от Калин Стоянов, за мен е загадка как човек от професионалните среди на МВР може да тръгне да освобождава хора, които се справят изключително добре“, добави бившият служебен вътрешен министър.

По думите му хора, свързани с ГЕРБ, кадруват в МВР – „А защо ГЕРБ кадрува в МВР трябва да отговорят други хора“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.