Голяма драма! Вижте какво се случи с Даниел Митов, след като го изритаха от министерския пост!

Бившият министър на външните работи Даниел Митов няма нищо общо с онова момче, „което изглежда умно“ и ходи с маркови костюми и вратовръзки.

Именно „умният“ външен вид накарал Борисов да го избере за министър по време на втория си мандат. Той така и така трябвало да даде кресла на реформаторите и си избрал безобидното на вид момченце, което приличало на достолепен комсомолец. Освен това бил дочул, че Митов се ползва с високи протекции и го наричали младия ястреб на Плевнелиев.

Междувременно  на премиера му трябвал верен човек, който ще пее в един глас с президента и ще плюе Русия до откат, а правителството ще се дистанцира и ще играят прастарата история на доброто и лошото ченге.

И така младият „лъв“ скачаше като пале срещу Русия и Путин, призоваваше за още по-големи санкции, често беше инициатор на безсмислени вражди между двете страни, заплашваше руснаците, четеше им морал с изказванията си и даже успя да повлияе на туристическия поток и изплашени от думите му туристи, избраха други дестинации миналото лято.

Напрежението между двете държави се нажежи, а Борисов бащински се опитваше да смекчи джавкането на реформаторското пале. Лошо стана след подадената оставка на кабинета. Бащицата започна да си избира нови министри, но въпреки че „лъвчето“ си предлагаше услугите поне като консултант на новия министър, внезапно бе наказано до стената и изринато от политиката.

Внезапно Митов захвърли костюма и вратовръзката, нахлупи бейзболна шапка и тръгна по кръчмите да дави мъката си и да псува Русия на воля пред всеки, който е готов да го слуша.  Той се е маскирал като обикновен гражданин и се крие от журналистите. Папараци на „Ретро“ обаче го заловиха да пие рано-рано кафе и да замезва с биричка още от сутринта.

Без да му пука, че не се пуши на обществени места, детронираният министър палеше цигара след цигара, като предварително облизваше папиросите, за да са му по-вкусни.

Оказва се, че Митов е осребрил доста добре русофобията си и някой го е оставил да краде необезпокоявано.

Младият бивш министър, който стана  причина за куп дипломатически скандали, изглежда  напълно съсипан и прилича на безработен шлосер от прованса.

В момента бившият дипломат не само е без работа, но е и следствен.

Оказа се, че в свободното си от храчене наляво и надясно време, той платил половин милион лева на фирма, която му организирала служебни пътувания. На него и на други министерски люде.  Парите са дадени за осигуряване на самолетни билети, хотели и застраховки.

На всичкото отгоре Митов заобиколил закона и не направил обществена поръчка за избор на фирмата, а сам посочил коя да е тя. И не само я избрал, а щедро плащал с държавни пари билетите и останалите министерски харчлъци, без да ползва задължителните при такъв договор отстъпки. Така ощетил държавната хазна с 500 хиляди лева.

Сега по делото, което образува прокуратурата е  oбвиняeм за безстопанственост и зaмecтниĸът нa Mитoв Xpиcтo Aнгeличин, който сложил подписа си под договора. Пък Митов твърди, че е станало недоразумение и не бил виждал никакъв договор. Което обаче не го спасява от отговорност.

Провеждането на обществена поръчка е било абсолютно задължително, а подписаните  споразумения  заобикалят закона, казаха предпазливо от прокуратурата, където в момента най-вероятно ще напъхат делото под черджето, понеже няма как министър на Борисов, макар и бивш, да бъде осъден.

Всъщност в България няма нито един осъден министър от нито едно правителство.

Всичките са невинни!

А докато тече замитането на следите, Митов пие бира, облечен като завеян гражданин, за да не го разпознаят, нахлупил е шапка и се крие. Плевнелиев обаче му обещал да го компенсира, като го вземе в екипа си.

Само не е ясно засега в кой по-точно екип.

Но със сигурност няма да го остави да страда самотен по кръчмите.

Skandalno.net

Автор: Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Горката!!! Имам предвид „къдравата Сю“. Да я (го) съжали човек!!!!

  2. Типично за бг журналистика – на умряло куче нож да вадят. Грозно и тенденциозно. Не съм му фен на министърчето, ама критиката по същество е което да се търси, а не какво пие и пуши.

    • Това ли е -Умряло куче?Не,не е,а кучетата са пенсионерите:те няма какво да давят по кръчмите,и няма да ги нахрани Плевнелиев!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *