Германия: ЕС трябва да се превърне в единна държава!

Дългогодишните опасения на мнозина родолюбиви и демократично мислещи европейски общественици, че Европейският съюз върви към федерализация, унищожение на националните държави и тоталитаризъм, за съжаление, се сбъдват пред очите ни, а никой в България дори и не споменава за това. Вчера новият германски канцлер от Германската социалдемократическа партия Олаф Шолц открито обяви, че „федерализацията на Европейския съюз, който на по-късен етап трябва да се превърне в единна държава“, ще е сред основните цели на кабинета му. Това са идеи, които до неотдавна социалдемократите отричаха публично и твърдяха, че става въпрос за спекулации на тези, които те обикновено наричат „крайнодесни“. Реториката за федерализация обаче винаги е била неприкрита при основния коалиционен партньор на германските леви, а именно „Съюз 90/Зелените“, които станаха известни с това, че в името на американските интереси предпочитат да оставят германския бизнес без достъп до евтиния и надежден руски газ.

В новата „светофарена“ коалиция Шолц ще бъде канцлер, водачът на либералната Свободна демократична партия Кристиан Линднер – финансов министър (бидейки застъпник на интересите на едрия капитал), а върлата атлантичка и истерична русофобка, която е и съпредседател на „Зелените“ Аналена Бербок ще е външен министър. Основата на тяхното коалиционно споразумение беше изложена в документ от 178 страници, който включва 52 000 думи. В него членовете на коалицията се занимават с редица въпроси, включително икономиката, миграцията, канабиса и изменението на климата. Един от най-интересните и плашещи параграфи обаче е безсрамната амбиция на новото правителство да работи за „превръщането на ЕС във федерална европейска държава”.

Олаф Шолц

С други думи открито признание, че новият германски кабинет на социалдемократите, зелените и либералите ще работи против националния суверенитет, свободата и демокрацията на 26-те други страни-членки на Европейския съюз. Но на кого ли у нас му пука?! Както каза един от участниците в новото коалиционно правителство на България от ПП – „каквото е добро за ЕС и НАТО, е добро и за България“, нали? И все пак сред петте милиона жители на територията със затихващи функции България, надявам се, все още са останали такива, които предпочитат страната ни да не приключи съществуването си мирно и кротко след забележителните си 14 века история.

И така, нека се върнем към новия германски режим и лунатичните му планове за еврофедерализъм или по-правилно казано за ЕвроТоталитаризъм. Удо Булман, който е водещият преговарящ на ГСДП по европейските въпроси, каза, че „времето го изисква“ и „хората очакват превръщането на ЕС в свръхдържава“. Нищо обаче не е по-далеч от истината. Унгария и Полша гласуват за умерено консервативни и патриотични партии, във Франция при всички положения президентските избори ще бъдат спечелени от патриотичен кандидат (журналистът Земур или Льо Пен), в Италия първа политическа сила е „Лига“ на Салвини. Това са все евроскептични партии или поне такива, които се застъпват за „Европа на нациите“. Такива вече има и в самата Германия, Австрия, Испания, България и другаде. Очевидно е, че въобще няма масов консенсус относно превръщането на ЕС в тоталитарна свръхдържава, която контролира всеки аспект от живота на гражданите.

Още повече, че както си спомняме, някога прогресивни и по-либерални народи като холандците и французите чрез нарочни референдуми казаха „Не“ на опитите за федерализация. Какво да кажем за горди нации като унгарската и не само, които едва ли скоро ще позволят да бъдат поставени на колене и управлявани от неизбрани от никого брюкселски човечета и чиновници, чиито имена повечето граждани в Европа рядко са чували?!

Всъщност, във втората най-важна страна в ЕС – Франция, не само се очаква победа на патриотичен кандидат на изборите за президент, но анкетите показват, че французите са все по-скептични към неефективния и по-често вреден Европейски съюз.

Както каза един говорител на унгарския премиер Виктор Орбан, документът на германската коалиция не е „европейска, а очевидно западноевропейска програма“, която е „изключително далеч от това, което в централната част на Европа мислим за света и обществата“.

Той добави, че новото германско правителство „явно иска Съединени европейски щати, но поне го прави открито, а не чрез скрито разширяване на правомощията на европейските институции и отслабване на правомощията на държавите-членки, както правеха предшествениците му в Берлин и Брюксел“.

Трябва да се признае, че досега наистина чиновниците в Брюксел, обслужващи разни задкулисни и корпоративни интереси действуваха потайно и прикрито, а днес не се прикриват, когато се опитват да унищожат 27 европейски държави и нации. Това най-вероятно се дължи на факта, че както известният руски историк проф. Андрей Фурсов казва, глобалистите усещат, че имат малък прозорец от време – около 10 години, за да изпълнят своята програма и цели. Изпуснат ли го, многополюсният свят ще се затвърди необратимо, с което мулти-идеологическия и мулти-идеен свят, сиреч неолиберализмът ще загуби ексклузивната си роля като официална и единствена доктрина на света и Европа през последните 30 години.

Документът на германската управленска коалиция също говори за стъпки към съгласувана външна политика на ЕС. Описаната в него доктрина има за цел да премахне принципа на единодушие, като вместо това този принцип се замени с гласуване с квалифицирано мнозинство, което означава, че държавите-членки вече няма да имат право на вето върху външната политика. Това може да доведе до увличане на държави в чуждестранни ангажименти, с които не са съгласни. Например въвличането на на България в русофобски ангажименти. Или на страни като Латвия, които нямат нищо общо с Китай в синофобски ангажименти (неслучаен пример).

С други думи, това което немските социалдемократи, зелени и либерали предлагат, е отделните държави да изгубят реалното си право на глас. Сбогом демокрация, здравей тоталитаризъм, задвижван от еврофондовете и германско(-американските) шантажи и изнудвания!

За да постигне своите федералистки цели, новото германско правителство ще предостави повече правомощия на Европейския парламент.

Новата коалиция планира да позволи на Европейския парламент да инициира законодателство, което в момента е единствено право на Европейската комисия. И ако сега Европарламентът е безгласна буква и място за добре платена чиновническа кариера на неуспели политици и нагаждачи, то с това решение той ще се превърне в реален властови център. Става въпрос за същата институция (Европарламентът), която е известна с това, че над 200 от членовете й са официални сътрудници на НПО-структурите на милиардера Джордж Сорос. Институция, чиито инициативи са основно или милитаристко-русофобски, или в рамките на зелената идеология и против енергийната сигурност на Европа.

Европейският парламент е най-федералистката от всички институции на ЕС, а освен това е и най-крайната. Всъщност Европейската комисия често действа като спирачка за някои от ексцесиите на парламента, поради което междуинституционалните конфликти са буквално ежедневни. Вземете например неотдавнашния случай, при който парламентът съди комисията, че не е наказала достатъчно бързо и строго Полша и Унгария за отказа им да се съобразят с диктатите на ЕС. Или неотдавнашната анти-руска резолюция на Европарламента, която дори призоваваше за намеса във вътрешните работи на Руската федерация.

Ако зависеше от ЕП, то отдавна безумните идеи на Грета Тунберг да са се осъществили и енергетиката на континента да е умряла, превръщайки Европа в 100 %-ов клиент на енергийни свръхсили като Русия, САЩ, Китай и други ключови държави в сектора от Близкия изток. Нямаше да имаме повече и Българска армия, а вместо това щеше да има Европейска армия, която вече щеше да участва в различни военни интервенции с цел смяната на режими по цял свят с „по-демократични“.

И разбира се, държавите, които се отклоняват от фашизоидния план на новата германска власт ще бъдат жестоко нападнати и притиснати. Не е случайно, че либералният фашизоид Ги Верхофстад, който неведнъж е призовавал за цензура и заглушаване на алтернативните гласове, аплодира новото германско правителство.

Разбира се, в България упорито се мълчи по този въпрос, защото националната независимост, свобода и самото съществуване на страната ни отдавна не са ценност за повечето ни политици, а уви и за част от обществото ни. Доказателство за горе казаното е, че имаме изключително доминация на неолиберални и антинационални, про-европейски, про-американски и атлантически сили в българското НС. Но може би все пак предстои промяна? Колелото на историята се върти и последните може да станат първи, дори когато всички ресурси, медии и власт са на страната на компрадорския елит. Skandalno.net

Автор: Симеон Миланов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

 1. НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ БРАТУШКИ ИМАТЕ ВЕЧНАТА БРАТСКА ОБИЧ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИЕ СТЕ НАША НАДЕЖДА И МЕЧТА ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ИСКАМЕ ВИ

 2. След близо 80 години отново немски бленувания за нов, този път четвърти германски райх. Бързат отново да бъдат разгромени. И тогава Европа ще я има пак, но Германия никога повече.

 3. вървим към нова хитлериста еврогермания , никога това не трябва да се повтаря

 4. «ПАНДЕМИЧНО СПОРАЗУМЕНИЕ»
  В плановете на световната финансова задкулиса за узурпиране на световната власт посредством медицинска диктатура, особена роля се отделя на Световната здравна организация (СЗО)
  Първият етап по разгръщане диктатурата на СЗО и радикално преструктуриране на нашия живот е близък към завършване.
  За да запази и по-нататък своите командни позиции в света, СЗО трябва да бъде надделена с все по-големи права.
  През май 2021 г. в Рим се проведе Глобална среща на върха по здравеопазване, организирана от Италия, като председател на групата на 20-те и Европейската комисия.
  На тази среща на върха, СЗО в лицето на Т. А. Гебрейесус се разпореждаше с всичко. На дневен ред бе един ключов въпрос – пълна ваксинация на човечеството.
  И още два въпроса, които много безпокоят СЗО.
  1. Къде да вземе финанси, за да обхване с модната процедура слабо развитите страни от третия свят. Африка, например. Тъй като Африка изостава от зададените темпове.
  За финансите СЗО намекна недвусмислено, тъй като през август трябваше да се появи емисия на наднационалната и безналична валута (SDR) на сума от 650 млрд. долара.
  СЗО разчиташе, че богатите страни ще заделят част от тези средства на «благородна кауза», за стартиране на процедурата в Африка и други бедни страни по света.
  На 23 август емисията SDR се състоя, но няма информация за траншове от СЗО към фонда на африканските страни. Не бързат богатите страни да «помагат» на бедните.
  2. СЗО иска колкото се може повече права на териториите на националните държави.
  Ръководителят на СЗО изрично заяви, че тази «пандемия» няма да бъде последна.
  Съгласно резултатите от срещата на върха бе приета «Римска декларация», в която са отразени 16 принципа, които трябва да служат като ориентир в настоящата и бъдеща дейност в областта на глобалното здравеопазване.
  Всичко, което се случва напоследък около СЗО, ясно показва, че това отдавна вече не е медицинска организация и няма намерение да лекува никого.
  СЗО е глобална финансова структура, която се стреми към власт над националните държави.
  Няколко дни след Рим, в Женева се събра 74-та ежегодна сесия на Световната здравна асамблея.
  Тази «сбирка» отново бе оглавена от ръководителя на СЗО, който плашеше всички, че на света настъпва някаква зараза, в сравнение, с която днешната «пандемия» ще ни се стори обикновена настинка.
  Той призова всички да отделят повече финанси и допълнителни правомощия, тъй като СЗО без тези ресурси няма да се справи. А правомощията на СЗО са просто необходими, тъй като не всички все още възприемат препоръките на СЗО като закон.
  да си припомним непокорната Белорусия, която отказа да въвежда карантини, дори масъчен режим не бе въведен, незнайно защо там нямаше и никакви заразени.. дори от СЗО навестиха Белорусия да видят с очите си това «чудо». МВФ от своя страна предложиха 80 милиона долара на Лукашенко да въведе карантини и предпази своя народ, но «диктатора» Лукашенко категорично отказа.Такива ръководители не оцеляват дълго, след като са отказали на МВФ и Световната банка
  Ето защо решиха на тази асамблея да се заемат с подготовка на международно споразумение, което ще способства за усилването на СЗО, като и бъде предадена «част» от правомощията на националните държави.
  През октомври в Рим се проведе среща на върха на G-20, където взеха решение, че до края на 2021 г. не по-малко от 40% от всички жители на планетата трябва да преминат през модната процедура, а до средата на 2022 г. не по-малко от 70%.
  На тази среща дадоха да се разбере, че подготовката на световното споразумение за здравеопазване е в ход, времето не чака и документа трябва да бъде подписан и влезе в сила възможно най-скоро.
  И отново се изказа Гебрейсус и плашеше всички с новия вирус, който скоро ще се появи. Той дори многократно изтъкна, че вируса ще се появи от Африка, защото там ваксинирането протича много слабо.
  от произведените ваксини са предоставени на страните от G-20, докато страните от Африка са получили само 0.6% от всички ваксини».
  [много удачно, само няколко дни преди извънредната сесия на Световната здравна асамблея, в Африка се появи нов вирус «Омикрон»]
  Остава да се направи само една крачка – да се подпише «Пандемично Споразумение» и СЗО ще може напълно да контролира държавите-членки.
  Подготовката за подписване на «Пандемичното Споразумение» върви с пълен ход вече днес, специалната сесия на асамблеята се провежда втори ден.
  След подписване на това международно споразумение, нито една от страните, които са подписали, няма да може да действа, както тя иска. Всичко ще бъде строго по инструкции и под контрола на СЗО.
  В основата на бъдещето споразумение са положени специален «пандемичен отчет», публикуван от СЗО на 23 ноември 2021 г.
  Ето само няколко пункта от «Пандемичното Споразумение», което се държа в тайна до последния момент:
  1. Еднолично право на СЗО да обявява настъпване на поредна «пандемия»;
  2. Отмяна върховенството на човешките права при настъпване на «пандемични» режими;
  3. Радикално ограничаване правата на синдикатите;
  4. Надделяване на организации с нестопанска цел (NPO) и други неопределени структури с права наравно с държавите, за участие в създаване на международни закони;
  5. Задължаване на държавите да искат външна помощ в случай, ако те не се справят с «пандемиите» самостоятелно.
  Разшифроването на горните пунктове от «Пандемичното Споразумение» е прозрачно: СЗО ще бъде в право, без съгласуване с който и да било, да обявява режим на «пандемии», в хода, на които глобално ще бъдат отменени всички човешки права и свободи, а неправителствените структури ще получат равни права с правителствените.
  В случай, ако национално правителство не е в състояние да изпълни инструкциите на СЗО, то е задължено (не има право, а именно е задължено) да иска външна помощ.
  П.П. Целта на «Пандемичното Споразумение» е анулиране на всички международни следвоенни конвенции, споразумения, договори.
  «Пандемичното Споразумение» е призвано да демонтира цялата международна правова база, пълна реконструкция на международните и регионални законодателства на всички страни.
  В случай на подписване, от 2022 г. ни очакват ограничения, карантини, задължителни и регулярни ваксинации, създаване на глобална и тоталитарна, социално-кредитна система основана на QR-код, пълно унищожаване правата и свободите на хората, размиване на националните суверенитети и демонтиране на държавите..
  Съществуване в условия на перманентно възникващи «пандемии», където нормален живот на Земята повече не се предвижда.

 5. Не е само медицинският фашизъм. Той е само част от цялата картина. Немците винаги са били фашисти по природа. Сега имат и подкрепата на американците. Те пак ще настъпят мотиката за пореден път. За пореден път ще платим и ние. За пореден път. Войната всъщност е неизбежна. Жалко, че не минаха и две живи поколения.

 6. ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ИЗМЕТЕМ ФАШИСТИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.