ГЕРБ налели 50 млн. за 5 години в бизнеса на разстреляния Петър Христов! Уникални Разкрития:

Разстреляният бизнесмен Петър Христов бил типичен пример за самозабравил се феодал. Не е тайна, че колил и бесил както във Велико Търново, така и в цялата област. И то, само благодарение на факта, че бил крупен спонсор на ГЕРБ и личен приятел на Цветан Цветанов.

Петър Христов се разпореждал като самодържец в местната администрация. Командал в тамошното МВР. И, с помощта на близките си контакти с властта, получавал една след друга крупни обществени поръчки в цялата област, разкри вчера ген. Димо Гяуров. 

Но, като повечето родни т.нар. бизнесмени, той не бил могъл да спечели и едни стотинка, без благословията на управляващата партия – в случая ГЕРБ. В замяна на обществените поръчки, Петър Христов държал в желязна хватка цялата област, за да може на следващите избори, отново ГЕРБ да спечелят най- много депутатски квоти. А Цветан Цветанов оглавява листата на партията точно в старопрестолната столица.

Петър Христов изпълнявал и „специални“ поръчки за бившия вътрешен министър и нестоящ премиер. Бизнесменът бил касиер на Цветанов и катаел парите му в офшорки, показва журналистическо разследване от 2013 г.

Ето и как държавата е захранвала бизнеса на Петър Христов: 

“Политрейд кънстръкшън” на Петър Христов е работила по договори с държавата и общините за над 50 млн. лв. в последните 5 г., показа проверка в Агенцията за обществени поръчки.

Депото за отпадъци във Велико Търново, открито през 2016 г., е най-мащабният проект, в който дружеството на Христов е участвало. За него, бизнесменът прибира 33, 5 млн. лева. 

Той ориентира бизнеса към обществените поръчки през 2012 г., а през 2014 г. вече се занимава и с инженеринг на инфраструктурни проекти. Фирмата има екип от специалисти и участва в консорциуми с други дружества.

Петър Христов бил дясната ръка на Цветанов

Последната промяна в партидата на “Политрейд кънстръкшън” е от 20 декември 2017 г., три седмици преди убийството. Тогава фирмата, която участва в обществени поръчки, е прехвърлена от холдинговата структура “Пропъртис Мениджмънт груп” (собственост на дъщеря му Михаела), която обединява различните му дейности, на “Ай Би Пи Мениджмънт” – еднолична негова собственост.

Христов е имал преди да започне активен бизнес с държавата, мащабна строителна дейност. Още преди 10 г. той доведе бизнесмени от Израел, които инвестираха в проекти за жилищни и офис сгради във Велико Търново, София и по морето.

Апартаментите и офисите в повечето от тях са продадени отдавна, други се отдават под наем. Някои от мащабните проекти обаче не се реализираха заради кризата на имотния пазар.

Дружествата в групата на Христов нямат дългове към банки, петцифрени суми са вписани като вземания от други фирми.

Млекопреработвателното предприятие “Лактима” е най-популярното, което е в холдинговата структура на “Пропъртис Мениджмънт груп”. Приватизирано е от фирма на Петър Христов през 1996 г. Дотогава той е известен като собственик на охранителната “Дито”, която представлявала СИК в града и областта.

„Бизнес“ империята на Петър Христов обаче не е изключение, а само потвърждава правилото – нямаме, и никога не е имало, пазарна икономика у нас. Всяка област и град е нечие феодално владение. Нищо не може да се случи без неговата благословия. Никой не може да се развива, без неговото позволение. Единственият начин нещо да се промени, е като местният феодал бъде отстрелян. Само тогава има шанс някой друг да изплува и да започне да трупа милиони от обществени поръчки. Разбира се, след като се закълне във вярност на управляващата партия.

В така структурираното общество, няма място за хората, които искат да се развиват по друг път. Които не искат да целуват нечия ръка, за да получат къшей хляб. Тези хора, обикновените трудещи се хора, току- що завършилите университет младежи, знаят, че в тази структура няма място за тях. Затова просто заминават някъде другаде, далече от България.

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. НЕ ВИ ВЯРВАМЕ НАДЕЖДАТА УМРЯ 2013 НАДЕЖДАТА КЪМ НАТО ЕС САЩ И ГЕРБ Е ПОКОЙНИЦА ЕДИНСТВЕНАТА ВЕЧНА ЖИВА НАДЕЖДА ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ Е КЪМ БРАТСКА РУСИЯ ГОСПОДА ЕВРОДЖЕНДЪРКОМИСАРИ БЕЗСМИСЛЕНО Е ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА НИ ЛЪЖЕТЕ И ГУБИТЕ ВРЕМЕТО ЗА ЕВРОФОНДОВЕ КОИТО САМО СЕ ТРУПАТ НА ГЪРБА НА НАРОДА И НИКОГА НЕ СТИГАТ ДО ДЖОБА НА НАРОДА ВИЕ ДОКАЗАХТЕ КАКВО МОЖАХТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЗА НАС В РАСТОЯНИЕ НА 28 ГОДИНИ СРИНАХТЕ ИКОНОМИКАТА НИ ПРОКУДИХТЕ И ИЗМОРИХТЕ НАРОДА НИ ЦИГАНИЗИРАХТЕ РОДИНАТА НИ И Я СРИНАХТЕ В РАЗВАЛИНИ Я СЕ РАЗХОДЕТЕ ИЗ БЪЛГАРИЯ ДА ВИДИТЕ ПУСТОШ И РАЗРУХА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЗАЕДНО С НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО Е С НАС И НИЕ СМЕ С НЕГО ОБИЧАМЕ И ВЯРВАМЕ НА БРАТСКА РУСИЯ ТАЗИ Е ЕДИНСТВЕНАТА И ВЕЧНА ЖИВА НАДЕЖДА КОЯТО НИ Е ОСТАНАЛА ОТИВАЙТЕ СИ НЕ ВИ ИСКАМЕ АКО СЕ СЪМНЯВАТЕ ПОПИТАЙТЕ АКО НЕ ПОПИТАТЕ НАЕРОДА САМИ ЩЕ ВИ ГО КАЖЕМ НЕ ВИ ИСКАМЕ ЗАЕДНО С БОЙКО НЕ ВИ ВЯРВАМЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.