ГЕРБ Задейства МЕХАНИЗЪМ НА УНИЩОЖЕНИЕТО! Виж Как ЕС-Олигархията ЗАРОБВА И УБИВА БЪЛГАРИЯ! Виж Тук:

„Българската“ евродепутатка от ГЕРБ, която някога се е наричала Ева Константинова Паунова, сега носи официалното име Ева Майдел. Дамата не само е сменила фамилията си, но и от години не живее в България. А единственото, което я свързва с родината ни е партийният й офис в София.

Тоест, тя вече не е български евродепутат и определено не защитава националните интереси на България. С хиперактивната си дейност в Европарламента Майдел със зъби и нокти защитава интересите на западно-европейската олигархия.

За 8 години управление Гербаджиите така и не разбраха, че за да се зовеш БЪЛГАРСКИ евродепутат или депутат изобщо, трябва да отговаряш поне на едно минимално условие:

Поне името ти да е българско. Както казва народният будител Добри Чинтулов в своята песен „Вятър ечи, Балкан стене“, две са условията да се бориш за свободата на България: Трябва да носиш „мъжко сърце“ и „българско име“. По дефолт е ясно, че няма и да отворим дума за ДПС. Защото те са етническа партия и никой не очаква от тях да се борят за националния суверенитет на България.

Не може човек, който се е изнесъл от България, създал е семейство някъде на Запад и дори е променил името си, да става български евродепутат. Камо ли да защитава българските интереси. Не за друго, а поради простата причина, че битието му на Запад коренно променя съзнанието и мисленето му. Такъв човек не е обвързал съдбата си за територията и населението, за чието добруване би трябвало да се бори.

И той започва да мисли и разсъждава като човек, който принадлежи не на своя народ, а на олигархичните структури на Евросъюза.

Но нека оставим името и се съсредоточим върху онова, което ни каза „българският“ депутат от ГЕРБ Ева Майдел на срещата в Страсбург, организирана от Американската търговска камара:

Тя заяви, че „единният“ пазар на ЕС  е оказал много благоприятно въздействие върху България. И че ние сме цъфнали и вързали, именно заради „свободното движение на стоки и капитали в ЕС“. Брутният ни вътрешен продукт / БВП / се бил увеличил с 60 %, а заплатите нараснали два пъти.

Ние от Skandalno.net четем тези фантасмагории и като обикновени български граждани няма как да не си зададем няколко въпроса:

Ами като сме вече толкова добре, според Ева Майдел, защо нейната партийна западна котерия, наречена ГЕРБ, взе заедно с лихвите 30 милиарден заем, който не можем да изплатим нито ние, нито децата ни? Защо когато в България няма пукнато производство и външни пазари, вместо да инвестира в икономиката, ГЕРБ взе милиардите, които така и не научихме за какво бяха похарчени? И кому беше необходим този огромен заем, който ни зароби за десетилетия напред? Като сме толкова добре икономически, защо сме най-бедната и най-бързо умираща страна в олигархичния ЕС? И това, при положение, че само преди четвърт век България беше развита държава с мощна икономика и 9 милионно население?

Можем да задаваме още въпроси, но истината е една и е твърде очевидна: Държавата, ръководена 8 години от Борисовата партийна хунта ГЕРБ НЯМА ПАРИ. Няма пари дори за най-елементарните нужди на населението си. За заплати на хората в държавния сектор, за пенсии, за социални разходи като майчинството и детските добавки и др. В същото време ГЕРБ продължи да хвърля милиарди държавни средства за магистрали и безсмислено саниране, което няма да намали сметките за ток и парно.

С други думи, и без това оскъдния бюджет на държавата се изразходи от Борисов и ГЕРБ изключително крадливо и  неефективно.

Но нека видим защо няма пари в държавата? Та нали евродепутатката от ГЕРБ, същата оная Ева Майдел, твърди още, че в момента България цъфти и връзва, защото ГЕРБ пуснали в страната много западни компании, които яко инвестирали!

Западни компании с благословията на Борисов наистина нахлуха като хуни в страната ни. И „инвестираха“ на поразия. Но не, за да помогнат на нашата икономика. А за да напълнят своите джобове. Такива бяха инвестициите им.

Защото ако няма пари в държавата, това се дължи именно на такива „инвеститори“, които заграбиха най-печелившите отрасли на икономиката. Сложиха ръка на хубавата българска енергетика и сега сметките за ток през зимните месеци варират от 250 до 400 лв. на месец. Заграбиха търговията и техните мощни вериги магазини и молове ни пробутват най-скапаните стоки, които западните потребители не искат да купуват. Заграбиха телекомуникациите, заграбиха добива на редки минерали и злато. Заграбиха всичко!

И това, че го заграбиха по най-дивашки начин, все още не е най-лошото. Огромните загуби за България идват от факта, че олигархичните транснационални акули не оставят почти нищо като данъци в нашата хазна. Защото 99 % от печалбата им си се връща на Запад. Ние купуваме стоки и си даваме парите в техните хипермаркети и молове. Те ги изнасят в чужбина. В нашата страна не остава нищо. И бюджетът на България се изпразва все повече с всяка изминала година. Ето поради тази причина се наложи ГЕРБ да изтеглят многомилиардните заеми. И ако не прекъснем този порочен кръг на изтичане на българския бюджет в чужбина, след една-две години ще трябва да теглим нов 20-милиарден заем. А после- още и още заеми… Докато не се превърнем в оскотели роби!

Ето това е „ползата“ ни от „свободния“ пазар на ЕС. Така ЕСесовската олигархия ни заробва и убива. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Не ми е ясно, дали може легално, новото правителство да откаже връщането на заемите, базирайки се на това, че тези пари са отишли не за държавата, а за олигархията на която са дадени.

  2. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, НЕ !КЪМ МОМЕНТА НА ТЕГЛЕНЕТО НА ЗАЕМИТЕ ,ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЛЕГИТИМНО. В НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕСТЪПНИ НОМЕРА / ВПРОЧЕМ ,ТЕ СЕ ЗНАЯТ ОТ ЦЯЛ СВЯТ /НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ МЕСИ.ИНТЕРЕСА,ИНТЕРЕСА ..КЛАТИ ФЕСА !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.