В Китай побесняха след декларацията на НАТО: САЩ се представят за световен полицай, но всъщност са глобални бандити и последният пример за това е ролята им в Украйна

Ако Украйна загуби войната, това няма да й донесе мир, а руска окупация, така че НАТО ще продължи да подкрепя Украйна и да търси справедлив мир за нея. Това заяви на срещата на НАТО във Вашингтон генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

В речта си Столтенберг нарече Китай „съучастник“ и дори „помощник“ на руската агресия, защото предоставял военно-техническа помощ на Руската федерация, което позволявало на Кремъл да продължава тази война толкова дълго. Столтенберг отбеляза, че НАТО е изпратило ясен сигнал на Китай, че подобна роля на Пекин е неприемлива и ще има последствия.

ЕТО КАКВО ОТГОВОРИ КИТАЙСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО:

САЩ се представят за световен полицай, но в действителност се занимават с глобален бандитизъм. Това заяви на брифинг преди минути официалният представител на китайското външно министерство Лин Джиен, предаде ТАСС.

„САЩ полагат огромни медийни усилия да се представят пред света и пред собствения си народ, че са пратеник на справедливостта, защитник на правата на човека и световен полицай, но в действителност всичките им действия от от десетилетия са насочени към това да наливат масло в огъня, да провокират хаос, да предизвикват и подклаждат войни и да създават конфронтации“, заяви дипломатът.

Международната общност, каза той, ясно вижда „кой е инициаторът на украинската криза, кой е задкулисната движеща сила, която потопи региона в хаоса на конфликта, кой е главният виновник за това тази криза да продължава и кой е най-големият източник на хаоса, който не позволява постигането на глобален мир и стабилност“.

„Вместо да вземат страна в конфликта в Украйна, Съединените щати трябва да помислят за първопричините за тази криза – а това са техните собствени действия, и да намерят начини за разрешаването й“, заключи Лин Джиан.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.