„Велт“: България и още седем страни от ЕС отказват да сключат двустранни споразумения за сигурност с Киев

Осем страни от ЕС отказват да сключат двустранни договори за сигурност с Киев. Това са България, Унгария, Кипър, Словакия, Хърватия, както и неутралните Австрия, Ирландия и Малта, пише вестник Welt am Sonntag, позовавайки се на поверителни данни на ЕС, съобщава ТАСС.

Според изданието Турция и Швейцария, които не са членки на Европейския съюз, също са отказали да сключат двустранни споразумения с Украйна. Да поясним, че страните, поодписали двустранните споразумения за сигурност се задължават да изпратят свои войски в Украйна, ако тя поиска това от тях. Досега девет европейски държави са подписали с Украйна въпросния двустранен договор, гарантиращ нейната сигурност. Това са Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Латвия, Финландия, Холандия и Франция.

По-рано Welt am Sonntag съобщи, че Европейският съюз е съгласувал проект за „обещания“ в областта на сигурността и в момента Брюксел го обсъжда с Киев. Както пише изданието, три неутрални държави (Австрия, Ирландия и Малта) настояват ЕС, за разлика от отделните държави от общността, да даде на Киев само обещания, но не и гаранции за нейната сигурност. Според тези страни това задължава в по-малка степен ЕС да се включи във войната в Украйна със свои армии, отколкото в случая с гаранциите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

 1. След като бшвща окрайнина защити Европа до последен украинец, ред е на Европа да се защити до последений бледолики европеец,

 2. Много пъти излъга уж за мир, а готвеше война, смърт и компоненти за атомна бомба. На тоя Зеленски не му вярвам, обеща мир на украинците, а им спретна стрелби и убийства, още преди руските войски изобщо да стъпят в Украйна! Договор с мошеници не се сключват!

 3. Явно урокът по история трябва да се преговори.Франция и Германия получават Слаб 2 и трябва да повтарят годината. Къса им е паметта на тези. Германците помнят „великия трети райх“ на хитлер, но забравят за Нюрнбергския процес. Франсетата помнят настъплението на Наполеон и колаборационистите на Петен, но забравят паническото бягство на Наполеон от Русия, безславната му смърт и това как Петен, символа на ПРЕДАТЕЛСТВОТО на Франция умря като псе в затвора.
  Колкото до Латвия – смешна малка държавица с население колкото София, която неистово се нуждае от Господар. Преди това беше Русия, сега са краварите. Единствената ценност, която представлява е да бъде избрана за ракетна площадка на краварските ракети и в резултат – приоритетна цел за Руските ракети. А на латвийците се отрежда „великата“ роля на следващото пушечно месо за краварските интереси.
  Точно Швабите и Франсетата имат гор1ивия опит какво става с този, който се изправи срещу Русия.
  Да си спомнят съдбата на „Френската империя“ на Наполеон и съдбата на „Третия райх“ на Хитлер.
  Някога, през 1945 хитлеровските нацисти оживяха и дадоха отровно семе (поколение), благодарение на мръсните игрички на англо – саксонците, но Русия вече има опит и няма да позволи да бъде измамена втори път.
  Този път Руското знаме ще се вее над Париж и Берлин ЗАВИНАГИ, ако естествено е останало нещо от тези градове.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.