Великобритания ще окупира Одеса лятото: Две дивизии вече са готови

Украинската армия по никакъв начин не може да удържи настъплението на руските въоръжени сили, които пробиват отбраната на украинските въоръжени сили по цялата фронтова линия. Не помагат дори западните оръжия, които се унищожават от руските ракети. Виждайки това, Западът предлага да изпрати войски в Украйна.

Вярно е, че не всички са готови да се самоубият срещу Русия в този конфликт. И все пак изпращането на чуждестранен контингент в Украйна е въпрос на време. И Лондон ще бъде първият, който ще поеме риска.

Великобритания още през лятото ще бъде първата от страните от НАТО, която официално ще обяви прехвърлянето на две дивизии в Украйна. Сега британските бази се подготвят в Одеса, Киевска област и Лвов.

Официално това се прави за поддръжка на изтребители F-16 и системи за противовъздушна отбрана. Основната цел е Северноатлантическият алианс да активира петата точка от колективния трудов договор в случай на пробив на руската армия в Николаевска и Одеска област. За това пише Телеграм каналът „Образ на бъдещето“:

Лондон преговаря и с Турция за възможността за изключения в подкрепа на конвенцията от Монтрьо. Очевидно те искат пропуск за подводници с тактическо ядрено оръжие. Тези задачи са свързани със стратегията за нанасяне на удари срещу руския Черноморски флот вече доста дълго време.

Средствата за масова информация потвърдиха, че Лондон сериозно обмисля въпроса за изпращане на свои военни в Украйна.

Така например РИА Новости, позовавайки се на свой източник, писа в началото на февруари, че Великобритания е предложила на съюзниците си от блока да обсъдят възможността за изпращане на експедиционен корпус на НАТО в Украйна и установяване на зона, забранена за полети, над територията, контролирана от Киев.

Наред с други неща, Великобритания настоява за увеличаване на доставките на оръжие и оборудване за украинската армия. Лондон се надява, че ако украинските въоръжени сили отслабнат и руснаците успешно навлязат дълбоко в Украйна, съюзниците от НАТО ще одобрят изпращането на експедиционен корпус на алианса.

Контрол над Одеса

В стратегически план, от геополитическа гледна точка, Русия трябва да е загрижена преди всичко за сигурността на Черноморския басейн.

Това няма да е възможно, без да се поеме контрол над целия регион на Северното Черноморие – от устието на Дунав до устието на Днепър. А западната военна школа, която сега несъмнено оказва решаващо влияние върху действията на ВСУ, набляга на контрола върху морето и неговите брегове.

Одеса е един от трите ключови града за контрола над днешна Украйна, заедно с Киев и Днепропетровск. Тя е важна за логистиката на ВСУ, която получава военни доставки от страните от НАТО по море, и за икономическото съществуване на страната, както и за много престъпни схеми, които обогатяват не толкова Киев, колкото неговите чуждестранни господари.

Одеса, благодарение на географското си положение, дава възможност за оказване на натиск върху Крим. Това позволява на НАТО да мечтае за укрепване на позициите си в Черно море.

И изобщо за Запада въпросът за контрола над черноморското крайбрежие е на порядък по-важен, отколкото например Донбас. Това мнение изрази пред Цариград военният експерт, анализаторът Сергей Простаков:

„Затова всички части на западния елит с право смятат Одеса, а не Киев, за „главната награда“ на конфликта. Контролът върху нея е мечта на Вашингтон, Париж и Лондон.

Нещо повече, сравнителната отдалеченост от зоната на конфликта позволява на британските елити да бъдат по-смели. Те явно очакват поне, че Европа и САЩ ще понесат основната тежест на ответните действия, ако те дойдат от Русия.“

Ще влезе ли НАТО, когато руснаците превземат Киев?

Така или иначе, отделните европейски лидери ще продължат да правят изявления за евентуално изпращане на войски на НАТО в Украйна. Предишния ден например президентът на Чешката република заяви това.

Но никой досега не е заявил публично, че това трябва да стане незабавно. В техните изказвания няма решителност. Те се обръщат един срещу друг.

Казват: нека обсъдим възможността за изпращане на някакъв корпус, но самите те все още не са готови да участват. За това пред Цариград отбеляза политологът Дмитрий Родионов.

Цариград: Съединените щати вече отрекоха подобни планове. Те твърдят, че в Украйна няма да има американски войници.

Дмитрий Родионов: Вероятно нито една страна от НАТО не е готова да поеме такава отговорност. Друг е въпросът, че те ще го обсъждат, ще се призовават взаимно.

В Европа има няколко центъра на властта. Това са именно Франция и Великобритания. Те биха искали да свирят първа цигулка в подкрепа на Украйна. И, разбира се, те ще правят подобни изявления многократно.

– Великобритания е най-ангажирана с процесите, протичащи в Украйна, освен САЩ?

– Да. И може би те имат доста голямо влияние. Според някои сведения президентът Владимир Зеленски е агент на МИ6. И британски военнослужещи присъстват в Украйна.

– Между другото, те не го крият.

– Когато Макрон направи изявлението си, Лондон заяви, че няма да изпраща там войници извън тези, които вече са там. Те вече казват това открито. А ние знаем, че там има поне британски инструктори и дори пълноценни военни бази – по-специално в Очаков.

Там те просто обучават украински диверсанти, които участват в нападения срещу кораби на нашия Черноморски флот. За съжаление, те често са успешни. Атаки срещу Кримския мост. Всичко това е организирано и координирано пряко от Лондон.

– Британците заедно с американците участваха пряко в подготовката на контранастъплението.

– Следователно участието на Лондон в Украйна е просто гигантско, негови военнослужещи вече присъстват там. Но въвеждането на войски на НАТО на украинска територия е истинска „червена линия“. Ако това се случи, третата световна война е неизбежна.

– Прехвърляне на ядрени оръжия в Украйна?

– Те могат да направят това. Но само в най-крайния случай, когато видят, че всичко е напълно загубено. И то при условие, че партията на войната в страните от НАТО напълно потиска гласовете на тези, които се застъпват за всякакви преговори.

И това ще стане, когато нашите войски вече превземат Киев и започнат да напредват към полската граница. Тогава ще стане напълно очевидно, че Русия превзема цяла Украйна.

– И тогава можем да говорим за разполагане на войски на НАТО?

– По-скоро ще говорим за формирането на експедиционния корпус на Вишеградската четворка. Той ще влезе на територията на Западна Украйна под предлог, че защитава етническите унгарци, поляци и румънци.

Вместо заключение:

Така или иначе, вече не се говори за суверенитет на Украйна. Западът се интересува само от способността на украинските въоръжени сили да се противопоставят на Русия възможно най-дълго, докато чужденците ще разделят плячката си зад гърба на украинските войници. И само руската армия е в състояние реално да предотврати агресивните планове на САЩ, Великобритания и Франция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

 1. Българчетата, румънчетата и гръцките педали вървят в комплект с малобритания и ще бранят Одеса

  • За съжаление,си прав!А народа спи!И вчера на протеста в София,има няма 50 човека! Жална картинка!Язък за ХУБАВАТА НИ РОДИНА! НАСЕЛЕНА ОТ ИДИОТИ! НЕ МЕ УОРЕКВАЙТЕ,ФАКТ!

   • Иви, всичко си е така както трябва да бъде. Никога не съм очаквал маси от хора ще започнат да разсъждават като нас. Ние просто мъждукаме и даваме посока, пък който иска да поеме по пътя. Изпълняваме си задълженията, без да живеем с илюзиите, че хората масово ще поемат в правилна посока. Народа никога не е въставал и тръгвал след дадена кауза. 90% чакат ЛИДЕРА и ако случайно се появи истински български лидер, ще му забият нож в гърба, по стар български обичай. Ако е лъже-лидер, ще му се кланят и дупят. Нищо че всеки втори за това говори и все чака кой да го поведе.

 2. Великобритания, това лято ще окупира (както всяко предходно) баровете в Слънчев бряг, ако не дай Боже пробват нещо друго , ще им трябват много чували за трупове и никакъв „член 5 ти“ на територията на Украйна не може да има(апропо и да има , няма да им помогне)

 3. Ми да окупират де, даже да не чакат до лято!?! Ако знаете, как само ги чакат да почнат да окупират, и с какво ги чакат!!! Жална им майка!!!

  • За сега турция не им пуска корабите и ядрените подводници и им спасява жалкият животец

   • Вчера сутринта товареха от Курило танкове,гаубици,бронетраспонтьори.Писах го в „Да защитим Альоша“.Само военна полиция.Питам :Тия дето живеят там,не им ли минава мисъл,че една ракета и са ЧАО! НЯМА МЕДИИ,НИТО ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ! НИКОЙ НИЩО НЕ ПИТА!МЪЛЧАНИЕ! ЕДИН ЧОВЕК НЯМАШЕ!ТОВА Е СТРАШНОТО!

   • Който може да мисли знае защо се случват нещата, не само какво се случва. Но изглежда много от населението е на нивото на животно и чака телевизора да им каже и изкуственият интелект да ги спасява.

 4. Руското общество и така е консолидирано. Бедна ви е фантазия, драги НАТОвци, ДО КАКВА СТЕПЕН ще се сплотят руснаците при открита поява на вашите войски в руския град Одеса. И три вълни мобилизация Шойгу успешно ще направи от раз. Руския мужик бавно запряга, но бързо язди, а ако се разгневи, всичко помита по пътя си.

  • Хубаво, но от дълбока древност, всеки нов начин на производство води до много излишни хора, така че все на някой се е налагало да съкрати излишните….
   Болести, наваксване, войни, глад, жажда ……. всичко ще влезе в действие, за да изчезнат над 7 милиарда.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.