Ван Ивей: Интервюто с Путин удари Запада по болното му място

Интервюто с Путин удари Запада по болното му място. Това смята Ван Ивей, директор на Института за международни отношения към Китайския народен университет. Според него „Западните общества в продължение на много години са обработвани, а през последните 2 направо заблуждавани с мощна антируска пропаганда и сега западните лидери са много ядосани, защото не могат да спрат достъпа на стотици милиони свои граждани до това интервю. За тях то е взривоопасно“.

Интервюто на американския журналист Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин е тежък удар по антируската пропагандна машина на западните страни и тяхната политика на безпрекословна подкрепа за Украйна. Подкрепя, която изстисква все повече от изтънелия ресурс на западните общества и предизвиква недоволство сред обикновените граждани. Това коментира директорът на Института по международни отношения към Китайския народен университет проф. Ван Ивей. „Западните общества в продължение на много години са обработвани, а през последните 2 направо заблуждавани с мощна антируска пропаганда и сега западните лидери са много ядосани, защото не могат да спрат достъпа на стотици милиони свои граждани до това интервю. За тях то е взривоопасно“, каза експертът по международни въпроси. Той отбеляза, че бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е реагирала на интервюто с директна обида към Карлсън, наричайки американския журналист идиот, а говорителят на Европейския съюз заплаши собственика на „Х“ Илон Мъск, че ЕС ще забрани разпространението на социалната му мрежа в Европа, ако не блокира разпространението на това интервю. И го каза още преди интервюто да бъде публикувано. „Това показва, че интервюто е ударило Запада по болното му място“, добави Ван Ивей. Според него политическият курс на лидерите на западните страни към „финансова и военна подкрепа за Украйна до последно“ е най-вреден за самите тях, защото допълнително ускорява икономическия апокалипсис, към който са се насочили. „Мисля, че интервюто е много навременно във връзка с изборите в САЩ тази година. То дава силен тласък на републиканците, които издават ясни сигнали, че вземат ли властта, ще сложат край на войната в Украйна“, смята професорът.

ИНТЕРВЮТО С ПУТИН С ПРЕВОД НА РУСКИ ВИЖ ТУК:

Интервюто на Карлсън с Путин вече приближава 100 милиона гледания в социалната мрежа X седем часа след неговото публикуване. Броят на гледанията на интервюто в канала на Карлсън в YouTube надхвърли 10 милиона. Данните са само за прегледите на видеото от англоезичната аудитория. Интервюто продължава 2 часа и 6 минути, като през това време руският лидер отговаря на около 60 въпроса, включително различни уточнения от журналиста. Руският президент коментира конфликта в Украйна, отношенията между Русия и САЩ, разширяването на НАТО, взривяването на „Северен поток“, развитието на изкуствения интелект и задържането на американеца Еван Гершкович в Русия, обвинен в шпионаж.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Много нежен вятър им направи на китайците Путин, галещ ухото, стимулиращ. Направи го между другото, почти непринудено. „Моят приятел“, „тяхната доктрина е миролюбива“, „те биха се развили и без запада“, „милиард и половина души, представяте ли си каква сила са?“, това бяха комплименти за дипломатическите уши, които цялото китайско ръководство ще гледа и слуша с наслада. Голяма школа е КГБ!

    • Прав си, но аз не бих имал вяра на жълтурите.
      Виж нашите комунисти , за да останат на власт са готови да лапат китайското джудже денонощно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.