Българският политически „Олимп“ се готви да ПРЕОБРАЗИ България! Вижте КАК ще стане това?! И КОГА?! Истината ще ви СМАЕ! Вижте ТУК!

Напоследък на българския политически „Олимп“ се вихрят разгорещени спорове. Политици, политолози, експерти се надпреварват да дават „компетентни“ мнения.

Но интересен и прелюбопитен е самият предмет на спора. Никой от действащия политически истаблишмънт/върхушката/, не се съмнява, че родината ни вече си е надвила на харчовете. Както неведнъж каза премиерът наш, по пътищата не можеш да се разминеш от коли. Значи народът е богат.

Нищо, че това са колите на една десета част от народа. На разни търгаши, далавераджии, прекупвачи на чужбински стоки.  На  яки момчета с шалвари и бръснати глави, които въртят сенчести бизнеси. На разни дойчовци, американоси и техните български креатури, които завладяха цяла България. И на още един куп такива, погалени с перото на западните и задокеански Цезари.

Е, след като народът е „богат“ и негово лице са далавераджиите и бръснатите глави, какво друго остава на „върхушката“, освен да мисли за „светлото“ бъдеще. А това „светло“ бъдеще по презумпция е свързано, за да не кажа завързано с вериги, за огромната и неподлежаща на съмнение „лоялност“ на върхушката ни към техните господари от ЕС и НАТО.

И тук стигаме до въпроса,  не какво е необходимо на българския народ, за да се преобрази България, а какво искат от нашенската върхушка  есовско-натовските им началници?

На този въпрос е много лесно да се отговори, защото американският президент Доналд Тръмп от няколко месеца повтаря, че който иска НАТО да го пази, трябва да си плаща. И да дава все повече пари за натовско въоръжение. А тази „покана“ на Тръмп, изречена в заповедна форма, трябваше да намери своето отражение и в България.

И… „ЕВРИКА“!   „Изведнъж“  разбрахме защо президентът, премиерът, военни „експерти“, политолози и всякакви други „лози“ се захванаха да спорят. Не за  хляба на българите, не за доходите, не за икономиката, която е на умирачката, също като 90% от българския народ. Не, Не!!

Те спорят от какво въоръжение има нужда българската армия. Да оставим това, че и българската армия е на умирачката, което Румен Радев  го констатира още преди месеци. Няма значение дали имаме или нямаме армия. Няма значение дали имаме или нямаме икономика. Важното е да откъснем пари от залъка на мизерстващите хора и да ги дадем на Запада в замяна на някакви престарели оръжия, които вече не отговарят на никакви стандарти.

Господа управляващи, разберете, че най-важното сега не е армията!  Най-важното сега е ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА. Ако имаме икономика, ще имаме и армия, и здравеопазване, и образование и всичко останало.

В разгорелия се спор президентът иска да се купят  самолети.  ШЕСТ  на брой. Премиерът иска да  купим  бронетранспортьори.  Пак толкова. Преди две години пък военноморските генерали искаха  една корвета, за да пазим морските си граници. Да не говорим, че в бюджета няма пари за нищо.

Но те и  до ден днешен не могат да решат горките,  какво да бъде – бетеери, самолети, корвети или…космически ракети. А може би и някое друго оръдие, което да стреля с…конфети.

Този „величествен“ спор бе решен с един замах от Янко Янков,  зам. председател на  ДПС и експерт по сигурността. Той категорично заяви, че функцията на сухопътните войски е изключително важна,  защото те трябва да опазват територията на страната и… да участват в  ЗАДГРАНИЧНИ мисии. Именно затова, според него, пари трябвало да се дават само за сухопътните войски.

Истината е, че няма пари за нито един род войски. Защото как се нарича държава, която няма средства да направи минималната пенсия 300 лв.?

Ами много просто. Нарича се ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА. Нашата държава фалира и това се доказва от факта, че нямаме пари в бюджета за осигуряване на нормалните граждански дейности  като здравеопазване и образование. И точно затова Борисов и Горанов взеха 30 милиарда лева заем с лихвите.

За какви „военни“ разходи и за каква „армия“ ще говорим тогава? Отговорът на този въпрос се крие в неволно изтърваните от Янков думички „задгранични мисии“.

Ние нямаме бюджетни средства, за да опазим територията на страната си и да възстановим  сухопътните,  морските и въздушните войски, защото всички те са жизнено важни  за нашия суверенитет.

Но без да се замисляме говорим за задгранични мисии. Такива „мисии“ изобщо не са необходими на нашата държава. Те  са необходими само на натовските генерали. Които търсят чуждо пушечно месо.

А ние ще даваме пари и нашите деца ще умират зад граница, за да угодим на САЩ и ЕС.  Това е!

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. da se izselim vsicki balgari v pusia putin priema ruskogovoristi i dava rusko grajdanstvo zadgranicnite misii da si gi izplastat s lihvite politiceskata mafia te imat golemi zaplati po 25 50 na minuta laji i bezdelie s prazni obestania te imat bodigardove da gi paziat mutri

  2. Комплименти, господин Иво Македонски!Винаги сте точен и казвате истината.Но кой ще ви чуе?Може би трябва да намерите начин Вашите статии да стигат до повече хора, включително и управляващи.А за НАТО и ЕС защо не се направи референдум?Стига сме слугували на света,крайно време е светът да започне да ни слугува!Стига сме яли боклуците на света,нека светът да се храни с нашите качествени храни!Защото ние можем,и то по-добре от другите!Защото нашата нация е по-умна и по-кадърна от всички!

  3. skapi sanarodnizi bankenskia mafiot dva pati se samoizbira za premier toi ipoliticeskata mafia faliraha umisleno rodinata ni zaemite koito vze ste plastat decata i vnucite ni prezidenta e hubav covek no edna pticka prolet ne pravi da izvikame putin da ni spasi ot bedstvieto borisov3

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *