Боян Чуков: Играта загрубя – Путин постави ултиматум на САЩ! Ще има Ялта- 2!

Предстои нова Ялта за преразпределянето на света на сфери на влияние след ултиматумът, който Владимир Путин постави на САЩ. Американските медии мълчат след изказването на руският президент, че иска незабавни гаранции от Вашингтон за спиране разширяването на НАТО и изтеглянето ми от европейския изток. Русия е способна да защити Донбас, без дори да влиза на територията на Украйна и САЩ много добре знаят това. В същото време достигайки до границите на Русия, те стигнаха до пика на провокациите срещу Русия, след който би трябвало да последва война. Русия не се уплаши и ако янките не желаят унищожението на света, би следвало да отстъпят, пише топ анализаторът Боян Чуков в свой анализ.

Русия е категорична, че ако не получи от запада желаните гаранции за своята сигурност, ще последва военен отговор. Кремъл рязко смени тона спрямо САЩ. Той вече стана ултимативен. Прави впечатление, че Русия очевидно изобщо не признава ЕС за какъвто и да е фактор в НАТО. Затова разговорът на Москва е основно с Вашингтон. Предстоят много сериозни преговори между САЩ и Русия по въпроса. Путин обяви, че те вече са насрочени. В същото време, Русия не крие, че външната й политика е съгласувана изцяло с отскоро и военният им партньор Китай. Пекин подкрепя Москва по въпроса с Украйна, а Москва подкрепя китайската позиция за Тайван.

БОЯН ЧУКОВ

Играта загрубя. Путин поиска категорични и незабавни гаранции за изтеглянето на натовските войски от Източна Европа. Руският президент обвини САЩ, че през 90-те е излъгал Русия, като обещал, че Алиансът няма да стъпва в Източна Европа, която остава като буферна зона. 32 години по-късно обаче НАТО вече е на границите на Русия. Путин обвини САЩ, че планират да поставят хиперзвуково оръжие в Украйна. Дали на американците ще им е комфортно, ако Русия разположи такова оръжие в Мексико по границите със САЩ, риторично попита руският държавен глава. Путин разкри, че по време на виртуалната си среща с Байдън е получил обещание от Вашингтон още този януари двете страни да започнат преговори. Но руският президент даде ясно да се разбере, че няма да търпи безкрайни и безсмислени разговори, които да се протакат във времето. „Русия не е ядосана, Русия се съсредоточава“, заяви Путин в края на годишната си пресконференция.

Скоро ще станем свидетели на нова ялтенска конференция за преразпределение на зоните на влияние, категоричен е Боян Чуков. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ КОМЕНТАР ПО ТЕМАТА И ОТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЯ АНАЛИЗАТОР ДОЦ. ВАЛЕНТИН ВАЦЕВ! 

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/vTBdsbdrCbU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. „Пол Крейг Робъртс: Кога Русия ще разбере, че САЩ ще преговарят само за капитулация!“в. Поглед Това е истината, смразяващата истина.

    • Имате в предвид какапитулация на Америка, циреят на света!

  2. РУСИЯ НИКОГА НЕ ПАДА НА КОЛЕНЕ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС БРАТУШКИ ОБИЧАМЕ ВИ ГОСПОД ДА ВИ ПАЗИ

  3. Русия е велика сила. Прекосят ли червената зона, Америка загива. Колко са нахални янките стигнаха до границата с Русия благодарение на измамните Съветски републики. Дислоцират ядрено оръжие и чакат момента да атакуват Русия. Но да не забравят, че при опит да атакуват Русия те ще бъдат унищожени завинаги. Светът щеси почине от Американската агресия завинаги. Нагли, подли и агресивни са Американците.

  4. Браво.Най-големия терорист-САЩ,трябва да бъде поставен на място.Господ да ви пази г-н Путин.Благодарим ви.Ние сме с вас.Обичаме ви,братушки.

  5. Тя работата с конете е ясна! Те ще се наредят малко или много на яслите,ама пита се ние – магаретата на кой край в дама ще ни турят??? Кат гледам ша сме извън дама!

  6. Не е нужно да ги заплашва с оръжие! Достатъчно е да обяви доларът за валута „non grata“ и в измислената държава ще приемат Закон, легализиращ канибализма! Индианците са все-още живи, за да им дадат някоя рецепта!

  7. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ДЕРЗАЙТЕ КАКТО РЕШИТЕ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС БЕЗ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ФАШИСТИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *