Борисов към Васил Божков: Аз ще оправя нещата, но ми даваш 20 % от печалбата! Нови Доказателства срещу Рекетьорите Борисов и Горанов:

Днес Васил Божков публикува в страницата си във Фейсбук престъпната схема, чрез която държавата е закриляла хазартния му бизнес. Правила го е срещу 20 процента от печалбите, които хазартният бос е давал на управляващите от ГЕРБ под формата на рушвет.

Публикацията си с подробна схема и антрефилета на банкови извлечения Божков е озаглавил „История на рекета във факти“. Skandalno.net пропомня, че вчера, на 1 юни бизнесменът публикува комикс, в който имената на Борисов, Горанов, Менда Стоянова и Делян Пеевски бяха заменени с прякори. В новата схема от днес обаче същите герои са илюстрирани със снимки и с истинските си имена, с реплики и с описание на престъпните им действия.

Васил Божков твърди, че Бойко Борисов и Владислав Горанов са го принудили да им дава в тяхна частна полза 20 % от печалбата си, след като ГЕРБ е приел законодателни промени, които облекчават налозите върху хазартния му бизнес. Промените са направени след лична среща между Божков и Менда Стоянова, шеф на бюджетната комисия в Народното събрание, по нареждане на Владислав Горанов. Интересно е, че съответните разговори между участниците в схемата са означени с картинки на телефон или SMS, което вероятно е намек на Божков, че разполага със записи на тези разговори. Божков твърди още, че сумите за рушвети е плащал в брой на конкретни лица, което вероятно също е документирал. Като доказателство за твърденията си, че е плащал на Борисов и Шайката му 20 % от печалбите си за „таксата спокойствие“, бизнесменът публикува и извлечения от личните си сметки .

„През февруари т. г. Владислав Горанов ми назначи данъчна ревизия. Когато приключи, тя ще установи, че след плащане на всички данъци, съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка. Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са?“, пита Божков в поредния си пост във Фейсбук. От банковите извлечения, които е публикувал, се вижда, че той е телглил общо около 12 млн. лв. От тях става ясно още, че сумите са: за януари 2018 са 2 673 300, за май 2018 – 1 063 333, за септември 2019 – 600 000, за октомври 2019 – 3 849 500, за ноември 2019 – 3 607 850.

ЕТО ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА, ЧРЕЗ КОЯТО БОРИСОВ И ГОРАНОВ СА СИ ВЗИМАЛИ КАТО РУШВЕТ 20 % ОТ ПЕЧАЛБИТЕ НА БОЖКОВ:

Васил Божков: „През февруари т. г. Владислав Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след като съм платил всичките си данъци, съм теглил от личните си сметки огромни суми в брой. И това, при положение че всичките ми останали разходи като физическо лице, съм си плащал по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са?“

ЕТО И БАНКОВИТЕ ИЗВЛЕЧЕНИЯ ОТ ЛИЧНАТА СМЕТКА НА ВАСИЛ БОЖКОВ:

От извлеченията си личи, че Васил Божков е теглил милиони в брой през 2018 и 2019 година, като месечните суми варират от 200 хил. лева до почти 1,9 млн. лева. Последните тегления са от ноември миналата година. Има седмици, в които хазартният бос е теглил и по половин милион. Само веднъж в банковите документи е вписано основание за тегленето, което е заличено. От извлеченията се вижда, че Божков е изтелглил общо около 16,5 млн.лв.

Новите публикации добавят детайли към предишните, като показват за кого са били предназначени рушветите – за управляващите. Но все още не са ясни лицата – посредници, на които конкретно е давал парите. За тях на този етап Божков загатва само, че разполага с доказателства – вероятно видео и аудио записи.

Днес замесените в аферата от властта отказаха коментари по темата, но наблюдаващият прокурор Ангел Кънев заяви по БНТ, че прокуратурата ще провери информацията както в карикатурите, така и в днешния сигнал на Васил Божков. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

 1. Дали ще се намери една мисирчица, която с треперещ гласец да попита Гешев „‘м с’я к’о ш’ пра’им?“

 2. НЕ ВИ ЛИ ЗВУЧИ ПОЗНАТО
  ,,АЛО, БАНЬО,, ВИЖ ТАМ ФАБРИКАТА НА МИШО БИРАТА…..

 3. КАТРАН И БЕЛИ РОЗИ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ

 4. Какво следва? Ами нищо. Величествено пренебрежение и гробно мълчание. Е, може и да има някакъв опит за прилагане на „омерта“. Малко ли неудобни борчета бяха затрити посред бял ден. Как да му бъде простено на разкритието на Черепа? Все пак касае мутра с мафиотско обкръжение. Вероятно ще има и сурови указания към поробените медии да зейнат в правилната посока. Колкото до стожерите на демокрацията – западните покровители на нашия сатрап в протектората им, вместо разлюбване и подклаждане на цветна революция, очаквайте нова порция антируска помия и профански съчинени сюжети в стил „Скрипал“, „българска следа“ в покушението срещу папата и „страшните“ оръжия на Садам.

 5. Двама мафиоти се борят за тинлата кой е по-голям мафиот. Безспорно Борисов, но ез все пак съм по-сконен да вярвам на Божков. Пита се, къде гледа третият маэиот – Гешев?

  • иден академик споделя една малко известна информация по отношение на Бойко Борисов.

   Човекът, родом от София, сподели пред PERNIKNEWS, че е бил близък приятел с бащата на министър-председателя.
   „Истинското му име е Бахур Бахар”, казва човека. Той посочва, че майката на Борисов е еврейка. Спомня си за времената, когато бащата на премиера е бил болен и е искал чаша студена вода от сина си. Тогава младият Борисов отказал.
   Човекът споделя, че Борисов винаги се е страхувал тази информация да не излезе наяве.
   Източни: Perniknews.com
   Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.