Байдън: Това, което се случва в Газа, не е геноцид! Плътно сме зад Израел!

Президентът на САЩ Джо Байдън категорично защити Израел, като заяви, че „израелските сили не извършват геноцид в Газа, където по официални данни израелските сили са убили над 40 хил. цивилни. Байдън напълно отхвърли обвиненията на пропалестинските протестиращи срещу Тел Авив в геноцид, предаде Ройтерс. „Това, което се случва в Газа, не е геноцид. Ние отхвърляме това“, заяви Байдън на събитие по случай Месеца на еврейското наследство в Америка в Белия дом.

Байдън се сблъсква с протести на много от събитията си от пропалестински поддръжници, които го нарекоха „Джо Геноцида“ заради твърдата му подкрепа за Израел, посочва Ройтерс.

В забележките си по време на събитието в Белия дом Байдън подчерта своята убеденост, че Израел е станал жертва на атаката на бойци на „Хамас“ в южната част на Израел на 7 октомври, при която бяха убити 1200 души и взети стотици заложници и сега е в пълното си право да се защити.

Президентът заяви, че подкрепата на САЩ за безопасността и сигурността на израелците е „желязна“. „Ние сме с Израел, за да бъде отстранен (лидерът на „Хамас“ Яхия) Синуар и останалите касапи от „Хамас“. Ние искаме „Хамас“ да бъде победена. Работим с Израел, за да се случи това“, каза той.

Преговорите между Израел и „Хамас“ за освобождаване на част от заложниците все още държани от бойците, са в застой, но Байдън обеща да не се отказва от опитите да постигне освобождаването им. „Ще ги върнем у дома, ще ги върнем вкъщи, с каквито и трудности да се сблъскаме „, каза Байдън.

Преди това Джо Байдън разкритикува заповедта за арест, поискана от прокурора на Международния наказателен съд (МНС) срещу израелски лидери, като заяви, че не е възможно Израел и „Хамас“ да бъдат поставени на равна нога, предаде Франс прес. Искането на прокурора Карим Хан е „възмутително“, заяви Байдън в изявление. „Нека бъда ясен: каквото и да намеква прокурорът, няма равнопоставеност между Израел и „Хамас“, никаква“, подчерта Байдън. „Винаги ще подкрепяме Израел срещу заплахите за неговата сигурност“.

Ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкен също определи официалното обвинение на прокурора на МНС като „срамно“ и добави, че то може да възпрепятства преговорите за прекратяване на огъня в Газа. „Ние отхвърляме равнопоставеността, установена от прокурора между Израел и „Хамас“. Това е позорно“, подчерта Блинкън в изявлението си. „Хамас“ е жестока терористична организация, която извърши най-тежкото клане на евреи след Холокоста и все още държи десетки невинни хора за заложници, включително американци“, посочи той. Освен това Международният наказателен съд „няма юрисдикция“ над Израел, подчерта държавният секретар на САЩ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Тия двамата са като светци. А ние сме техни фантастически съюзници.Нека всеки надникне в статия на Красимир Иванджийски,в Строго секретно, където той прави анализ на ограбването на България през този 30 годишен период в МИЛИАРДИ.Цифрите може и да са приблизителни, но фактът е железен.“Новата национална катастрофа на България:Красимир Иванджийски За такава предстояща катастрофа говориха вече и Валентин Вацев и други.А Иванджийски е предрекъл убийството на премиера на Иран като поредна стъпка от настоящите събития.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.