Арестович: Краят наближава. Украйна се оказа провален проект (С ВИДЕО)

Украйна, изградена след разпадането на СССР, така наречената Втора украинска република, се провали. Това заяви Алексей Арестович, бивш съветник на президента Владимир Зеленски, във видеоблога на избягалата от Русия неолибералка, обявена от Москва за чуждестранен агент журналистката Юлия Латинина, съобщава кореспондентът на „ПолитНавигатор“.

Според Арестович, ако сегашната държава продължи да съществува, това ще доведе до още стотици хиляди жертви на нейните граждани.

„Управляват ни морално некомпетентни изроди, крадци на кръв, неспособни да вземат решения, неспособни на позитивна мотивация, способни само да втвърдяват ситуацията, да я правят все по-лоша и по-лоша чрез некомпетентност и кражби. Неспособни са да обяснят на хората за какво се борят, да дадат надежда за бъдещето, и влошават всичко. Унищожаване на бизнеси, преследване на мислещи и инакомислещи хора… Това е всичко, което правят“, каза бившият съветник на Зеленски.

„Това е диагноза, Втората украинска република приключи. Ако тя оцелее още известно време, ще загинат още няколкостотин хиляди души, след което ще се разпадне на още образувания. Още украински области ще пожелаят да се присъединят към Русия. Оказа се, че Украйна е един провален проект. Първо се провалиха УНР (Украинската народна република е историческа държава, съществувала върху част от територията на днешна Украйна между 1917 и 1921 г. Бел ред.), Директорията (Директорията е временен колегиален революционен държавен комитет на Украинската народна република, първоначално сформиран на 13–14 ноември 1918 г. по време на сесия на Украинския национален съюз във въстание срещу украинската държава. Бел. ред.) и Хетманатът (Титлата хетман се появява в Украйна през ХVI в., означава ръководител, командващ на Запорожката войска. Бел. ред.), се провалиха и сега, в рамките на втората украинска република, създадена през 1991 г.“, каза Арестович.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Източник: politnavigator.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. На някои хора модулът „срам“ и „съвест“ съвсем е ампутиран. Този даже си спомни, че бил полуруснак, а беше укросан до връзките на обувките.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.