Анна Заркова: Внимание, Прокурори – Мерзавци!

В коледната суетня едно знаково събитие, белязало липсата на правосъдие у нас, бе подминато от медиите като дупка на тротоара.

А събитието е покъртително: неизвестен засега прокурор (от мъжки или женски род) от каскетурата на Гешев повдигна обвинение на шефа на ГДБОП – и то за какво? – за „неподходящия тон“, с който полицаят казал на една прокурорка, че с бездействието си тя слага край на разследването за кражбите от магистрала „Хемус“, понеже с поредица от трикове осуетява разпита на ключов свидетел.

И ето – антимафиотът Стоянов е на път да влезе в затвора заради усърдието си да разбере при кого са отишли откраднатите в чували наши 53 млн. лв., заделени уж за строежа на магистралата.
Разбрахте, нали?

Не крадльовците на парите ни са на прицела на прокуратурата, а този, който се опитва да ги залови. Щеше да е смешно, ако беше виц. Но то е истина – истинска лудост, която рано или късно, разбира се, ще я натикат в усмирителна риза.

Вече чувам как тогава неизвестните сега прокурори и прокурорки се оправдават: „Хък-мък, ама Гешев ни заповяда…“ Така хленчеха техни гузни колеги след мандата на Филчев: „Главният ни наредиии…“ Да не ги наричаме страхливци, защото може и да са мерзавци. И да ги попитаме:

Къде бе, уважаеми, пише в в Закона за съдебната власт, че прокурорите трябва безпрекословно да се подчиняват на Главния? Никъде. Даже пише точно обратното: че в дейността си магистратите „се подчиняват само на закона“ ( чл.117).

Ако се опре на този текст, всеки редови прокурор би могъл да се изправи и да каже „не“ на всяка заповед на Главния си Гешев – за „Хемус“ и за всяко друго дело – ако тази заповед издава интереси, които противоречат на обществените. Би могъл да се изправи, но би могъл и да се наведе.

Преклонена главичка сабя не я сече – тая мъдрост се приписва на народа ни. А какъвто народът, такива и прокурорите му.

Автор: Анна Заркова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

 1. НА КАСКЕТ ГЕШЕВ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ТИКВАТА МУ ЗАЕДНО С КАСКЕТА ДА Е В ЗАТВОРА

  • От 1944/5 г в България не е имало политически убийства . Време ли е да започнат ??? Вижте в Румъния – убиха Чаушеско и жена му и правосъдието тръгна ! Сега в затвора влизат и министри , и генерали и всякъкви крадци на държавни пари !!! А при нас !!! , бойко го носят на ръце …

 2. Колко добре е списано!!
  “ Внимание Прокурори – мерзавци …“!
  Подкрепям!
  Не на милиционерските прокурори!
  Да на БЪЛГАРСКИТЕ прокурори! Гласувам им ДОВЕРИЕ!
  Трудно е да се отсъди!! Много са ОМАЗАНИТЕ?!! Първо тех треба да инжектираме ….! Да дадем шанс на другите, „неомазани“ и „Необременени“!
  Гешев, а преди и пловдивския дебелушко- лява ръка – десен джоб, чи даже и оня със сладките приказки б. велчевия – и кюмпания, стъпка по стъпка „развратиха“ прокуррорите, създадоха “ спец“ части , е естествено и с по добри парички в повече!Кво му треба на един млад правист – парички и „развитие“!Е получиха изкривеното огледало!
  Да ама не!Нужен е „кръгом“ , аналиси, равносметка, защото е е пълно със разврат и гнилоч в прокуррартурата!

 3. Изглежда Народното събрание ще се забатачи в изчакване и ниговите решения не означават нищо за Прокуратурата. Всичко си върви по старому. Парламентът е като беззъба баба.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *