Американският експерт Матю Крьонинг предложи Украйна да бъде разделена на няколко държави

Западът трябва да обмисли възможността Украйна да бъде разделена временно на няколко държави, една от които да бъде приета в НАТО. Това мнение изрази вицепрезидентът на американския Център за стратегия и сигурност „Скоукрофт“ към Атлантическия съвет проф. Матю Крьониг, чийто анализ бе цитиран от естонския държавен телевизионен и радио портал ERR. Според него Западът не е в състояние да предостави на Украйна достатъчно оръжия, за да победи руската армия, съобщава ТАСС.

проф. Матю Крьониг 

„И тъй като не сме в състояние да направим това, трябва да мислим за алтернативи. Една от алтернативите е да се начертае линия по река Днепър, Одеска и Николаевска област да се отделят в отделна зона за специална защита, а третата част – южна и източна Украйна – те вероятно ще попаднат в руски ръце. Западна Украйна да се присъедини към НАТО и след това да се работи за връщането на останалите части от Украйна. По същество това може да бъде източно- и западногермански модел“, смята проф. Крьониг.

По-рано заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев изрази мнение, че Украйна ще изчезне като държава. Той смята, че след нейния разпад са вероятни три сценария, включително преминаването на западните украински региони под контрола на редица страни от ЕС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Кой си ти бе джендър-недоклатен да делиш Руската територия на въображаеми в празната ти тиква държави?

  2. Украйна е руска територия, винаги е била руска и трябва да се прибират в Русия, за да сме спокойни в Европа и няма конфликти, не наливайте масло в огъня!

  3. Този е много дърт за да е напушен. Мисля обаче че е недотакован. Ако беше актуален в Русия белязания Горби, такъв модел можеше и да се обсъжда. Но сега времето е двадесет години напред и Владимирович е просто от друга планета в сравнение с белязания. Нато няма но Русия има каквото и трябва за да продължи своята специална военна операция, докато това им е нужно. В това продължение първи ще идчезне Зелето а след това ще се случат още много неща. Ако НАТО иска да е така близо до Русия, трябва да очаква непрекъснато да бъде прегърнато в цялост от гладна мечка – това важи и за последователите на Тагаренко. По добре е да фъснеш от мечката колкото може по-далеч отколкото да се навираш в нея когато тя е ядосана много – ще го научат няма къде да ходят. Миша си знае работата.

  4. Точно заради подони въэможни неща и върви СВО!
    Дебили ли са, какви ли са подобни експерти?

  5. Пр Горбачов е айсберга ударил СССР, капиталистическа мечта от 60те години, когато в 1968 са съучредители на Римския клуб, мозъчен център идеи развитие на света, теория за излишното население, и в Чехословакия започва първия майдан, с европоцентризма, за място на масата, и трагедията це Европа окрайнина. Пр Путин не се унижава, оправдава, обеснява, зачерта евроцентризма и носителите му поеха в средно бедни по света

  6. Цветът на следосвобожденска България учи в град Николаев в Южнославянският пансион, а създаването и функционирането на културно-просветното заведение е тясно свързано с Тодор Николов Минков (1833-1906). Роден в Русе, рода произхожда от Арбанаси. Прекъсва образованието си и участва като доброволец в Кримската война (1853-1856). Произведен е в офицерски чин подпоручик награден с Георгиевски кръст и 2000 декара земя в Крим. Установява се в град Николаев, збира го защото климатът тук е близък до този в българските земи, връзките с родината са традиционни, а и там живеят и компактни български преселнически маси. Като първи жест Азиатският департамент отпуска 35 стипендии на юноши от балканските държави да учат в руски училища. Посочен е град Николаев като център През 1866 г. пансионът се отделя от местната гимназия и се прехвърля в дома на Ксения Павловна съпругата му.
    През 1885 г. в пансиона се отпразнува деня на славянските просветители Кирил и Методий (11 май). На тържеството присъства руският император Александър ІІІ. Вишочайшият гост поздравява учениците. През Южнославянския пансион преминават над 600 български възпитаници, Панайот Волов, Атанас Узунов Георги Кирков, Александър Малинов, писателите Алеко Константинов, Георги Стаматов и Стоян Михайловски, трима от синовете на Петко Р. Славейков. Пансионът използват и за подслон на българските революционери, Христо Ботев, Стефан Стамболов, Филип Тотю, Стоян Заимов. През 1892 г. пансионът е закрит

  7. Пъзелът за Украйна все повече се заплита, а именно: какво следва след разгрома на украинските въоръжени сили. Исторически Източна Украйна си е руска територия и би следвало да се присъедини към Русия. Западните области обаче, доколкото имам исторически познания не са. Може и да са били, но за малка част от историята. Говоря за областите Луцк, Волин,, Ровно, Тернопол, Лвов. Били са австроунгарски, полски и какви ли още не. Там е имат вродена патологическа омраза към всичко руско. Да си ги взимат еврогейовете и да си ги котка техния католически бог!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.