Александър Вулин: През 1999-а НАТО искаше да унищожи Сърбия, но унищожи международното право

Автор: Александър Вулин, бивш министър на отбраната и бивш министър на вътрешните работи на Сърбия.

Истината е, че НАТО унищожи международното право през 1999 г. Духът от бутилката беше пуснат и никой вече не може да спре промените на границите.

Бившият министър на отбраната и бивш министър на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин:

Бомбардировките на НАТО срещу Югославия събудиха целия свят. Това беше върхът на еднополюсния свят. Той показа как би изглеждал светът, ако само една сила – САЩ, решава за целия свят. Това беше ясен сигнал към Русия, Китай и всички свободни страни какво ги очаква. Че те са следващите. Бяхме малки – подготвяхме се и тествахме какво може да се случи по-късно.

В този момент западните държави не трябваше да обясняват нищо на никого, не трябваше да се оправдават пред никого. Сърбия оцеля само благодарение на упоритата съпротива на нашата армия и народ. Нямахме друг избор, освен да се изправим срещу НАТО, неговото голямо и ужасно престъпление, неговата огромна несправедливост, неговата невероятна нужда да унищожи един малък, но свободолюбив народ.

Може би Бог ще прости на НАТО, може би ще прости на тези, които убиха нашите деца, но ние сърбите няма да забравим и няма да простим.

НАТО все още вярва, че бомбардировките са били оправдани и че всяко извършено от тях убийство е било в услуга на Сърбия и е донесло “демокрация”. Понякога по политически причини изразяват съжаление, но само заради, както казват, цивилни жертви. Но не, това не ни е достатъчно. Кой има право да убива сръбски военен и сръбски полицай на сръбска земя?

Бомбардировките на НАТО станаха последното голямо, последно ненаказано престъпление на 20-ти век, за което никой никога няма да понесе отговорност. НАТО измами света, както преди това измами СССР, че няма да се разширява на изток. Как впоследствие измами Русия, че ще спази Минските споразумения. И тогава излъга целия свят, че сърбите са престъпници, които извършват геноцид в Косово. НАТО излъга, че Саддам Хюсеин има оръжия за масово унищожение, че Муамар Кадафи иска да атакува останалата част от планетата и че мирът ще бъде донесен в Афганистан. В същото време, докато НАТО лъжеше света, ние знаехме истината.

Истината е, че НАТО искаше да унищожи Сърбия, но, всъщност, унищожи международното право. Сърбия оцеля, но международното право – не. Духът от бутилката беше пуснат. Никой никога няма да може да спре промените на границите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. В голяма част от държавата ви сръбски шЕбеци е БЪЛГАРСКА територия и избихте милиони българи, докато я заграбите. При всяка възможност ненаситният сръбски подчовек, гледа да граби български земи и да избива българи и никога няма да спре.
    Добре, че всеки България е гнездото на парапитека и предателя, та да успявате, защото око всички бяха с акъла си отдавна нямаше да съществувате.

    • Сашко вулвата да напише как сръбските служби от 100 г. провеждат геноцид в западна България и македония над милиони българите, пък после да се жалва, че някой си избил, няколко хиляди от техните.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.