Юрий Ленев проговори: Мултигруп уби Луканов – с видео

Уникална снимка: Андрей Луканов, часове след разстрела
Уникална снимка: Андрей Луканов, часове след разстрела

Поръчката за убийството на бившия премиер Андрей Луканов е ннаправена лично от Илия Павлов, а не от хора от кръга „Орион” както се твърдеше до неотдавна. Това разкри сензационно пред „168 часа” набедения за изпълнител на мократа поръчка Юрий Ленев.
Убийството на Луканов е само една брънка от голямата битка вътре в „Мултигруп” за разделянето на българския енергиен пазар. Истината е, че именно бившият премиер е работел в компанията на Илия Павлов и дори е имал там свой офис. След разстрела на Луканов, полицаите претърсват въпросния кабинет и измъкват от там цели

Юрий Ленев
Юрий Ленев

кашони с документация. Има снимки на въпросния кабинет в „Мултигруп” на които фотоси ясно се виждат лични вещи на Премиера.
Именно тази най-гореща следа, която ясно сочи кои са поръчителите и извършителите на убийството на Андрей Луканов до момента не е проучвана. Юрий Ленов свидетелства и как след убийството съда многократно привиква шефа на „Мултигруп” да даде показания, но той не се явявал. Чак след като му наложиха санкция от 1500 лв., Павлов склони да даде показания. Пред съдиите Павлов потвърди, че между него и убития е имало

Илия Павлов поръчал разстрела на Андрей Луканов, твърди Юрий Ленев
Илия Павлов поръчал разстрела на Андрей Луканов, твърди Юрий Ленев

конфликт, съпроводен с жестока кавга. Карали са се за бъдещите стратегии и развитие на компанията. Точно в един от тези сблъсъци Илия изпуска пред Луканов известната реплика: Не забравяй, че вече аз карам влака. Имал е предвид, че дните на премиера – бизнесмен са преброени. Илия Павлов изпуска и една друга любопитна реплика: Мен има кой да ме подкрепи, не съм сам! И само два дни след въпросния последен скандал, Луканов е разстрелян.
андрей лукановЮрий Ленев смята за изключително инфантилна официалната версия, че куршумите срещу Премиера идват от кръжеца „Орион”, а човекът, дал мократа поръчка на наемен килър е бизнесмена Румен Спасов.

Андрей Луканов
Андрей Луканов

Това са пълни глупости. Според друга версия, поръчител на мократа поръчка срещу Луканов бил шефът на ф-ма „Колонел” Ангел Василев. Работех във въпросната фирма като технически ръководител, разказва Ленев. Но шефът ми – Ангел Василев нямаше причина да мрази Луканов, при положение че двамата не са имали нито преки, нито косвени взаимотношения. Те просто не се познаваха.

Луканов кадруваше и в правителството на Тодор Живков от късния му период
Луканов кадруваше и в правителството на Тодор Живков от късния му период

А най- смешно звучи тезата на прокурора Николай Кокинов, който е убеден, че Василев тръгнал да убива Луканов по идеологически причини- защото премиерът бил докарал целият български бизнес до просешка тояга. Прощавайте, но това звучи несериозно, завършва оправдания за убийството на премиера Андрей Луканов, Юрий Ленев.

Виж убийството на Андрей Луканов! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Разхожда се Иван ТАПАТАтарчев и среща Румен СПАСИТАТОВ: -Здравей!… -Здравей!… -ТАТО ПЛАЧЕ И ПИТА:“-Онова куче докога ще лапа и хапе?!“… -Ми да го оправим?!… -Онова БЪЛГАРЧЕ ще свърши ли работата?… -Да! …-С оня ли РУСКИЯ пищов?… -Да!…
    ………Бум!Бум!Бум!… КУЧЕТО УМРЯ…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *