Washington Post: Спирането на помощта за Украйна ще бъде глобална катастрофа за САЩ

Прекратяването на подкрепата на Вашингтон за Киев ще унищожи Украйна и ще е най-голямата грешка във външната политика на САЩ след нахлуването в Ирак през 2003 г. Такова заяви  колумнистът на The Washington Post Макс Буут.

Коментирайки споразумението между демократите и републиканците в Конгреса на САЩ за отпускане на около 1,6 трилиона долара за работата на федералното правителство през 2024 г., авторът отбеляза, че предстои законодателите да се споразумеят за отпускане на финансиране в подкрепа на Израел и Украйна.

„Съединените щати изчерпаха наличните средствата за Украйна. Ако Конгресът не одобри ново финансиране, последствията за Украйна и света ще бъдат ужасяващи“, пише Буут. Според него прекратяването на подкрепата за Киев „ще е най-голямата грешка, която Съединените щати са правили във външната си политика, след нахлуването в Ирак през 2003 г., а геополитическите последици ще са още по-тежки“.

Авторът цитира  ръководителя на Вашингтонския център за анализ на европейската политика Алина Полякова, според която „прекратяването на американската помощ ще има катастрофални последици“ и ще доведе до това, че „Украйна в крайна сметка ще претърпи поражение, което означава значително намаляване на ролята на САЩ като световен лидер. Честно казано, руска победа в Украйна ще сложи край на глобалното лидерство на САЩ„, смята тя.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Буут -сапунен публицист ,свиваите си главите и по добре да си мълчите че това кото сътворихте с лудия си старец се крутуваите за да не изчезнете от земята. И разберете че нищо не може да Ви спаси.

  2. Шибания ви краварски континент отдавна не е държава, а територия.
    Малко ли ви е, че африканците и латиносите ви онождат, че сега плачете и за Руски чеп.
    Като се оставихте един сенилен склеротик и дебил да ви е „президент“, защо циврите сега.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *