Wall Street Journal обяви Путин за геополитическият победител за 23 г. (С ВИДЕО)

Официозът на глобалистите The Wall Street Journal изненадващо провъзгласи руският президент Владимир Путин е геополитическият победител на годината.

„Победители през 2023 г. година са: Путин, Мъск и американската икономика, заедно с Тейлър Суифт и Върховния съд“, написа геополитическият колумнист Джерард Бейкър, изреждайки победителите в отделните категории в годишната класация на изданието.

Призът на Путин за „геополитически победител на годината“ журналистът обяснява със следните факти: украинската контраофанзива се е оказала неефективна, руската икономика се е справила със западните санкции, докато решимостта на европейските лидери по отношение на конфликта в Украйна избледнява, а американската подкрепа намалява.

„Путин демонстрира жестокото предимство на стратегическото търпение“, пише Бейкър.

Припомняме, че в края на миналата година The Wall Street Journal обяви Владимир Путин за „големият печеливш“ на 2021 г , а демокрацията – големият губещ

Ето какво написа тогава изданието: След като дойде на власт през 1999 г., руският президент постигна добър напредък. Победната серия на Путин продължи и през 2021 г., тъй като подкрепата на Русия помогна на президента на Беларус Александър Лукашенко да оцелее след западните санкции, силата на Русия се разпространи от Кавказ до Балканите, a струпването на руски войски на изток от Украйна в края на годината, помогна ревизионисткия дневен ред на Москва да се окаже в центъра на вниманието на целия свят.

През 23 г. Путин и страната, която управлява, продължиха възходящия си марш.

Путин е геополитическият победител на годината, според американския „Уол Стрийт Джърнал“ – Коментар на Добри Божилов:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *