Въздухът в Перник отровен

 

Въздухът в Перник е изключително замърсен и опасен за гражданите

Въздухът в Перник е буквално отровен, а виновникът за този ужас е местното предприятие „Стомана индъстри“. При все  че са се сетили със солидно закъснение, когато въздухът в града е станал буквално опасен за здравето на хората  от  Регионалната инспекция по околната среда и водите са наложили глоба на замърсителя в размер на 10 хил.лев, която  по никой начин не би  могла  да покрие безвъзвратните щети на „Стомана индъстри“, които  предприятието  неминуемо е нанесло на гражданите на Перник.

Виновникът за отровния въздух в Перник "Стомана индъстри" се размина само с 10 бона глоба

До момента „Стомана индъстри“ е замърсявала въздуха на перничани необезпокоявана от никой, като през миналия месец предприятието е изпускало солидни количества   емисии с вредни вещества през 22 дни. Цели 4 дни пък жителите на Перник са били изложени на изключително опасните и повишени в пъти стойности на серния диоксид.

Проверката на Регионалната инспекция е установила, че главоломното замърсяване на атмосферата от “ Стомана индъстри“ не спира и през февруари месец, като  най – лошо е било състоянието на въздуха през първият ден от месеца, когато запрашеността е била с около 5 пъти над допустимата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *