Ужас! Превозват трупове от моргата с училищни автобуси

Училищни автобуси масово се използват за превоз на трупове от моргата, оплакват се санитари. Това обаче далеч не е единственият вариант на кметовете от малките населени места да прибират покойници. Бусове за хранителни стоки, товарни ремаркета и каруци са малка част от приспособените за катафалки превозни средства.

Служители от моргата в Бургас е подала сигнал до компетентните органи за неправомерно превозване на покойници. Случаите толкова много зачестили, че вече нямало как да се тълкуват като инцидент, признават санитарите. Има строги изисквания за пренасянето на телата на умрелите, както и катафалки, които са предназначени за това, а не училищните бусове или леките автомобили.

Кметът на Руен не веднъж изпращал автобусите, които возят децата до училище, да прибират покойници от моргата. След като закарат децата до класните стаи, минават да вземат тялото на умрял съгражданин. Разбира се, близките на покойника си плащат за услугата, но им ляга доста по- евтино от наемането на катафалка.

Най- често труповете се извозват с леки автомобили, разкриват служители от бургаската морга. Обикновено слагат покойника в багажника. Това обаче е доста трудно, така че гледката е потресаваща. Други път предпочитат да си спестят усилията и слагат покойника на задната седалка. Настаняват го все едно, че е жив, за да не стане фал, ако ги спре полицията.

Санитарите обясняват тревожната тенденция с обедняването на народа, особено по малките населени места. Вместо да плащат на някоя погребална агенция, гледат да се справят, както могат. Макар и да е сметка на покойника.

Санитарка открадна труп за 20 лева. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *