Уволняват съдийката Мария Георгиева, която се опита да спре “ Труд“ и “ 24 часа“

Вестниците " Труд " и " 24 часа", чието издание съдия Мария Георгиева постави под въпрос
Вестниците " Труд " и " 24 часа", чието издаване съдия Мария Георгиева постави под въпрос

Съдийката Мария Георгиева, която разписа двете обезпечителни заповеди и изпрати съдия – изпълнител в редакцията  на  “ 24 часа“ и       “ Труд“ виси на косъм от уволнение. Съдията към Софийски градски съд е предложена да понесе най – тежкото дисциплинарно наказание, а именно уволнение. Това стана ясно вчера от публичното съобщение на Висшия съдебен съвет (ВСС). Оказа се, че съдия Мария Георгиева е зорко следена от 22 юли тази година, когато е подписана заповед за проверка на цялостната й работа.  Това се е наложило, тъй като срещу въпросната съдийка от началото на  2010 г. до края на август 2011 г.  са подадени над 10 оплаквания и отделно  са наблюдавани голям брой медийни публикации за множество различни  нарушения при   развоя  и приключването на гражданските дела и обезпечителните производства на  съдия  Мария   Георгиева.

Много почитатели на нашумелия сериал " 7 часа разлика" виждат в скандалната съдийка Мария Георгиева образа на съдия Таня Стоева, който се изпълнява от Ваня Цветкова
Много почитатели на нашумелия сериал " 7 часа разлика" виждат в скандалната съдийка Мария Георгиева образа на съдия Таня Стоева, който се изпълнява от Ваня Цветкова

Така се стигнало до предложението към ВСС   съдия Мария Георгиева да бъде освободена от длъжност. Още преди два дни  адвокатката на „Медийна група България Холдинг“ възрази срещу автентичността и правдоподобността на обезпечителната заповед  на съдия Мария Георгиева. Адвокатката се позовава на факта, че въпросната заповед е издадена чрез молба на Иван Христов Иванов. Всъщност такова лице няма нито сред собствениците не медийната група, нито  пък е представител на ищеца.

Това обаче не представлява никаква изненада като се има предвид вече доста скандалната репутация на съдия Мария Георгиева и  “ интересните й решения“.  Становището на адвокатката на медийния холдинг Даря Пенкова  тепърва предстои да се внесе от инспектората до ВСС, за да се разгледа и добави към множеството провинения на съдия Мария Георгиева.  Що се отнася до въпросната съдийка за момента тя отказва да даде коментар и предпочита, да изчака тактично, как ще се развие нейната собствена сага.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *