US-Палячото Атанас Атанасов в отворено писмо до шефа на руската Дума: Убеден съм, че Русия ще изгуби войната

Американският агент и псевдогенерал Атанас Атанасов от ДСБ е изпратил отговор до председателя на Държавната Дума на Русия Вячеслав Володин по повод декларацията на руските депутати отпреди няколко дни в защита на Альоша в Пловдив. Тя е по повод инициативата на съветниците от ДСБ в града да бъде демонтиран паметникът на Бунарджика. В голяма част от декларацията си Атанасов се хвали на Володин, като изтъква личния си принос и този на партията си ДСБ за унищожаването на някога братските руско-български отношения. Останалата част от писмото му прелива от крайно изопачени и откровено фалшиви исторически „факти“.

В края на декларацията си до председателя на руския парламент Вячеслав Володин, Атанасов изразява своята увереност, че Русия ще изгуби войната.

Уважаеми читатели на Skandalno.net, публикуваме протестното писмо на Генерал Гном единствено с цел да се посмеете… или да напсувате това американско мекере – според моментното ви настроение. Пожелаваме ви ползотворно четене:

Г-н председател,

Обръщам се към Вас във връзка с разпространеното от посланик Елеонора Митрофанова изявление на Държавната Дума на Руската федерация относно иницативата на общинските съветници от ПП „Демократи за силна България“ в Пловдив за демонтиране на паметника на съветската армия „Альоша“.

Първо, намирам изразената позиция за недопустима. Съдбата на паметниците, наследство от престъпния комунистически режим у нас, може да бъде решавана единствено от българската държава. В частност – решението за „Альоша“ ще бъде взето от местната власт и гражданското общество в Пловдив. Руската Федерация не е и няма как да бъде страна в този дебат.

Второ, доколкото приетата декларация представлява еманация на руските пропагандни внушения, част от хибридната агресия, която страната Ви води срещу България след 2014 г., съм длъжен да подчертая следното – за нас премахването на паметниците на окупационната Червена армия е ценностна борба за истината.

Истината е, че на 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България. Установеният насилствено след 9-ти септември престъпен комунистически режим започва зверска саморазправа със своите политически опоненти, представители на интелигенцията, на църквата, на местната власт. Жертвите му само в първите няколко дни са хиляди. Огромна част от тях – активни борци срещу включването на България на страната на Оста във Втората световна война, включително български държавници, обявили война на нацистка Германия седмица преди да бъдат свалени насилствено от власт, в нарушение на действащата Търновска Конституция.

Истината е, че последвалите десетилетия записват най-черните страници в нашата история – десетилетия на политически мотивирани репресии, убийства, екзекуции, изтезания, създаване на концентрационни лагери, робски труд, подлагане на глад и други форми на масов физически тормоз, насилствени изселвания, преследване на етническа и религиозна основа, насилствена промяна на имената, насилие над свободата на съвестта, мисълта и изразяването.

През 2000 г. е приет Закон за обяваване на комунистическия режим в България за престъпен, с който Народното събрание на Република България дава своята историческата оценка на човеконенавистния характер на този режим, отдава почит на жертвите му и се обявява срещу всякакви опити за неговата реабилитация. Въпреки това, на различни места в България все още стоят различни останки от това тъмно за нас минало – под формата на паметници, символи, предмети и т.н.

Истината е, че от момента на поставянето им до днес тези останки в действителност имат силно символично значение. То няма нищо общо обаче, с „братската дружба“ между нашите народи. В същността си те служат на две основни цели – първите пропагандни и вторите, дори по-страшни, отправящи явното внушение – „Вашата страна се намира под властта и милостта на руския шпагин“.

Трето, отвъд използваните квалификации, които смятам да подмина, оценката, дадена от Държавната Дума за ролята на политическата партия, която имам честта да председателствам, в българския политически живот е вярна. ПП „Демократи за силна България“ е наследник на българските държавници, които откъснаха страната ни от постсъветската сфера на влияние и направиха възможно членството й в НАТО и ЕС. ПП „Демократи за силна България“ е формацията: която първа определи новоимперската руска доктрина, след 2008 г., като най-голям риск за националната сигурност на България; която се бори с години срещу реализацията на всички руски енергийни проекти на нашата територия; която осъди незаконната анексия на Крим и агресивната война срещу Украйна; която гарантира достойното място на България в отпора на цивилизования свят срещу кървавата война, която продължавате да водите. В лично качество следва да посоча, че едно от нещата, с които се гордея в своя професионален живот, е изгонването на тримата руски дипломати още в далечната 2001 г. по обвинения в шпионаж и опит за възпрепятства влизането на България в НАТО.

Уверявам Ви, че позициите ни ще останат непроменени. България е член на НАТО и ЕС и в тези рамки реализира своите национални интереси. Всеки опит за оспорване или ревизия на цивилизационния избор на страната ни, ще срещне нашия категоричен отговор.

Използвам повода да отправя поредния призив за връщане на незаконно отнетите след 9 септември 1944 г., като „трофейни“, български архиви. Става дума за документи на МВР, Министерството на войната, Министерството на външните работи, Царската канцелария, както и лични архиви на български политици. Това са български документи, част от нашата история и тяхното място е в България.

Накрая, изразявам дълбоката си убеденост, че Руската Федерация ще изгуби войната, която започна и мирът в Европа ще бъде възстановен.

Атанас Атанасов

Председател на ПП ДСБ

Съпредседател на ПГ на ПП-ДБ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

23 коментара

 1. Национален предател платен от западния елит, Като доидат русняците пак ще народен съд за такива самозабравилисе предатели.

  • ТОЗИ СЪЩИЯТ ОТ РАЗГРАДСКИТЕ СЕЛА БЛИЖИШЕ ДУПЕТАТА НА СССР САМО И САМО ДА БЪДЕ НА ВЛАСТ.
   НА ТОЗИ ТРЯБВА ДА МУ СЕ РАЗСЛЕДВА МИНАЛОТО КАТО СЛУЖИТЕЛ НА ДС ПРИ БКП.
   ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КОИТО Е НАПРАВИЛ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ
   ДА БЪДЕ ВКАРАН В ЗАТВОРА ДОЖИВОТ,ТОЗИ ВИД ПРЕСТЪПНИЦИ САМО ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ.

 2. Този гном много на сериозно се е взел,ще дойде видьовден и отново щее обърне резбата!

 3. насето – микро джадая си е пренавил пружинката и гледа изумрудено след две три линийки бело

 4. Този изрод се кани да става председател на народното събрание. Е ако и това стане, значи английското разузнаване и г-н Мартен си вършат перфектно работата с волското съгласие на целия ни народ.

 5. Спокойно господа,Тексас гори,палачинката се обръща.Няма да има спасение за гном &co

 6. Атанасчо, от името на колко човека в България ги пляскаш тези щуротии? Кой те упълномощи да говориш от името на мнозинството у нас? Я си сгъни хартийката , която са ти написали и ходи да преброиш жертвите на най- високата смъртност в света, която имаме у нас от години. Половин България вече е разрушена, ами другата половина-и тя строена през социализма, къде ще я даваш? Хайде соц.прокурорче, разкажи каква работа вършеше през социализма, къде се “изучи”-ами да махнем и ВУЗ-а ти и дипломата ти. Нали знаеш, че тези на които слугуваш, се отървават от motherfuckers, след като им свършат мръсната работа.

 7. А бе, гномско изпражнение, кой ти дава правото да говориш от името на народа и в частност- мое име. Никога, ама, никога не съм бил съгласен с мошенгиите на вашето правителство, лъжите, кражбите, предателствата и яростното отричане и изопачаване на историята. Нещастнико, не мислиш ли че има и други живяли през социализма и това което си написал е пълна порнография. Що не си ЕПМ, гнусен изрод и лизач на хаитянският губернатор. Скоро ще ви дойде времето……

 8. Нищо съществено не е написал това нищожество.Това по скоро е форма на отчет за пред господарите си.Каквото и да напише няма да порасне този предател.9

 9. Боклук смотан. Само един куршум 7.62 е достатъчен и за тебе и за цялото ви usкраинско „воинство“ , по един за всеки.
  Разкарайте се от БЪЛГАРИЯ и оставете Българския Народ да избира кои са неговите приятели.
  А приятелите на България СЪС СИГУРНОСТ НЕ СА:
  – нацистите в усрайна и целия свят
  – краварите и говедари от съединенте еврейски щати
  – евреи, цигани и турция
  – клоунадата, която узурпира властта и се нарича „правителство.
  Когато избием тези уроди ще е ДЕН ПЪРВИ от възхода на България!
  Ще завърша с един стар виц:
  В един родилен дом, ведна “ мулти културна“ държава, каквито са Турска Германия, Арабско – Алжирска Франция или Индийско-Пкистанска, Ямайска, Бангладешко-Еврейска Англия се родили 3 деца – Американче, Германче и еврейче.
  Само че при раждането им мед сестрите объркали марките (етикетите) и никой не можел да каже кое бебе ко е.
  След дълги споровр при бебетата влязъл германецът и след 2 минути излязъл и определил:
  Номер 1 – американче,
  Номер 2 – Германче и
  Номер 3 – еврейче.
  Генетичните изледвания потвърдили това и останалите двама татковци попитали германеца:
  – Как разбра?
  Германецът отговорил:
  – Ами влязох в стаята при бебетата, изпънах ръка в хитлеристки поздрав и извиках: Хайл Хитлер.
  Моят син изпъна ръка нагоре, еврейчето се насра, а американчето започна да му ближе гъза.
  Ако разпознаете някои от днешните политици – приликата не е случайна.

 10. Как един журналист не се престраши да изкара наяве кой от политиците ни е бил комунист преди 35 г, къде са ичили (кои са учили в СССР) и кои са деца на бивши комунисти, учили на запад с комунистически пари. И кои са били сътрудници на ДС (разбира се без външното разузнаване). СИлно ще се изненадат дрънкащиете за демокрация колко от т.н. демократи са от комунистическия елит и колко от правещите се на русофоби са учили в СССР по партийна линия и обучавани да управляват комунистическата държава. И като го напишат ще се разбере и от най-заблудените що нищо не върви в България – защото и преди и сега ни управляват едни и същи некадърници, провалили предишната система и провалящи с бързи темпове сегашната система. И понеже тъпотата и некадърността са заразни, и европейската система отиде и тя на разруха.

  • Това са глупости, реалните комунисти отдавна ги няма, когато са убили Сталин и простия селянин Хрушчов е застанал на власт, той се договаря със запада, след това пуска всякакви затворници, престъпници, криминални и нацистки престъпници от затворите и комунистите са били разболявани и избити тихомълком още тогава, а по върховете, тихомълком, са били избутани удобни на запада хора! Интересното е, че самите евреи, които са сред основните създатели на комунизма и са спасени от руснаците през ВСВ, след ВСВ, убиват много от руските ръководители чрез медиците си и не само, но по него време, евреите вече са били марионетки на Англия и запада.

  • Не си прав, кажи кое в България е българско?! Всичко е разграбено и ограбено от запада или от българи работещи за запада. И олигарсите , които ограбват България и населението, са плод и чеда на запада!

 11. Истина е, че е американски агент и ченге от ДС с изчистено досие! На всички тези национални предатели трябва да бъде спряна „държавната хранилка“ на захранване, т.е. нашите пари които получават, за да служат на чужди интереси и крадaт живота ни „ден след ден“!
  Никога няма да си тръгнат доброволно и трябва да бъдат извлечени от Парламента! Това може да се случи, когато голяма група граждани повече от 500 000 души потърси гражданските си права и нов Обществен договор на жълтите павета в София с нормални хора с държавническо мислене участващи пряко в управлението на Държавата!
  Всички тези евроатлантически фашизоиди оставайки на власт ще направят България фронтова държава! За всички нас това означава война и сигурна смърт!
  Колкото по бързо се случи събуждането от „догматична дрямка“ по Кант, толкова по бързо ще спасим България и себе си от евроатлантическите фашизоиди , представители на „Дълбоката държава“!

  • Прав си, ама как да се спрат държавните пари, след като нямаме държава?

   Множественият протекторат не е държава.

   Всяко разсъждение, трябва да започва от тук.
   Парите заминават за обезбългаряване по заръка на собственика на територията, а на населението не му пука.
   Много пъти съм изчислявал колко милиарди ни смъкват нато на година, здравеопазване, цигани, мигранти, укронацисти, издръжка на 17 500 НПО-та в България …… такси и вноски в нато, ес, оон и всяко негово дъщерно НПО…….. за кражбите и концесиите дума няма да кажа….. и като цитираш сумата – насреща така наречените българи рупат и гледат умно. Накрая каже мен кво ми пука да не са мои. Еми като не са, ще ти ги вземат…

 12. Поздравления за колажа! Колкото и да е скапан външният му вид, още по-скапана е душата на Гнома.

 13. Господи, това е поведение на луд човек ! До такава степен угодничи на господаря си за да се хареса, че не осъзнава каква гротеска е. Готви се Председател на НС. Дъно, дъно, дъно …

 14. Какво се учудвате? Този е турчин и вероятно му пречат паметниците на руските воини, които са освободили България и Балканските държави от турско робство. Всъщност, не очаквах от него подобна глупост, ноооо… ! Дърпа дявола за опашката, надали ще му се размине подобна глупава самоинициатива.

 15. Не смятам да чета гнома, но се радвам, че дърпа мечката за опашката.
  Само такива като него могат да накарат Путин да ни доди на гости с няколко танка.
  Давай смело генерал-педал в теб ни е надеждата руснаците да ни освободят, преди да свърши това турската армия.
  Всички коментиращи, що се чудите на твореца, има си заповеди лилипута-гей изпълнява си ги. Или още се надявате войната да се размине? Няма отърване, България от 2 г. е във война с Русия, българите плащат за избиването на нашите освободители, просто наближава момента и нас да ни вкарат в играта на тотално заличаване и за родината ни ще се грижи вече някакво чуждо племе, което ще я брани повече.

 16. Браво на Дамян Петров – по добре не може да бъде описано

 17. България се събужда, гледам реакциите и във ФАКТИ. Такива като гнома са много полезни с продажността си, пробуждат заспалите. Сега обаче ако позволим да стане шев на парламента, както и ония две бойкови жени в конституционния съд, прошка няма да има. Не пред ам. посолство, протести трябва да стават пред министерствата, пред медиите, пред президенството.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *