Сретан Йосич поръчал Христо Ковачки?

kova4Балканският мафиот Сретан Йосич иска да ликвидира бившият си български ортак Христо Ковачки. Преди дни автомобилът на самоковският олигарх Христо Ковачки бил обстрелван. Въпреки че случая се разследва, до момента не е излязла официална информация.

Ковачки също не коментира темата, но след мистериозния инцидент подменя автомобила си. Енергийният бос се движи със засилена охрана, носи бронежелетка и избягва да стои на открито от страх да не стане плячка на снайперисти. Миналата година един от охранителите на бизнесмена – Петко Димитров- Кьопавото беше прострелян от неизвестни

Йоца Амстердама вдигнал мерник на Ковачки?
Йоца Амстердама вдигнал мерник на Ковачки?

лица. Предполага се, че истинската мишена е бил шефът му.

Проблемите на Ковачки започнали, когато в края на 2010 Сърбия прекрати приватизационните договори с Христо Ковачки заради неизпълнение на поетите от него ангажименти. Бизнесменът се сдоби с 15 предприятия в западната ни съседка през 2007 г. Миналата година обаче сърбите му ги отнеха, тъй като не направил заложените в договорите инвестиции.

Ковачки вече не се разхожда така свободно
Ковачки вече не се разхожда така свободно

В Сърбия не е тайна, че Христо Ковачки проби при тях благодарение на връзките си с Йоца Амстердама. По време на делото срещу Сретан Йосич стана ясно, че енергийния олигарх препирал пари на сръбския мафиот в България.

Преди три години беше разстрелят ортака на Ковачки – Борислав Георгиев, директор на „Атоменергоремонт” . Днес за това убийство е повдигнато обвинение срещу Пешо Сумиста и „Килърите”. Смята се, че поръчката е дошла от Сретан Йосич, който се оказа и кум на Сумиста.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *