Синът на бивш зам.- министър арестуван в САЩ – ръководел канал за наркотици

droga1Синът на бивш зам.- министър на финансите при Милен Велчев е бил задържан за разпространение на марихуана в Ню Йорк. 28- годишният Яни Тасев е икономист. Организирал е канал за пренос на дрогата от Канада до САЩ, пише авторитетното издание „Ню Йорк Поуст”.

Тасев внасял марихуаната от Канада. Дрогата била прекарвана през индианския резерват на племето мохока „Сейнт Реджис”, който се намира на границата между двете държави. Марихуаната била с високо качество и се продавала на териториятаtasev на Бруклин, Ню Йорк. Полицията изчисли, че бандата на Тасев внесла над 1000 кг трева.

Бащата на арестувания българин, Стамен Тасев, е бил търговско аташе в консулството ни в Ню Йорк. През 2003 финансовия министър Милен Велчев го кани за зам.-министър. В момента Стамен Тасев е изпълнителен директор на Български форум на бизнеслидерите.

Адвокатът на арестувания Яни Тасев пледира, че клиентът му е невинен.
Това е вторият случай на задържане на син на роден политик в чужбина. През 2003

Владимир Илчев заедно с майка си Светла Петрова
Владимир Илчев заедно с майка си Светла Петрова

Владимир Илчев, отрокът на евродепутата от НДСВ Станимир Илчев и тв.водещата Светла Иванова, беше арестуван в Испания. Обвиненията са, че въртял бардаци и организирал трафик на проститутки от България. Владимир Илчев може да лежи 10 години в затвор, ако бъде признат за виновен. Според майка му, синът й е бил натопен. Илчев- младши бил нает от Камен Червеняков, племенник на Младен Червеняков, за преводач от испански. В последствие се оказва замесен в трафик на бели робини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *