Разкриха убиеца на Георги Илиев – украинския наемник Олег Ищенко

glavniqУбиецът на боса на ВИС- 2 Георги Илиев вече е разкрит, а до няколко дни от МВР ще обявят официално и поръчителя на разстрела на Главния, случил се на 25 август 2005 г.

Сензационната новина за разплитането на едно от най- знаковите мафиотски покушения в България дойде само дни след успешния край на акция „Гранатометите” , проведена в събота. Оказва се, че арестуваните със 7 гранатомета и 4000 патрона 22- ри калибър Тенчо Тенев и Веселин Кърпачев са осигурили и немската пушка „Аншуц” със снайпер и лазерна оптика, с която наемникът Олег Ищенко е ликвидирал Георги Илиев.

Извършителят на престъплението е бил заснет от камерите на хотел „Хризантема” в Слънчев бряг, откъдето е ликвидиран празнуващия отсреща в „Мултиплейс” бос на ВИС- 2. Записът е от късния следобед на 25 август 2005 г. Дълго време обаче, мъжът не е могъл да бъде индентифициран от полицаите, заети със случая. Оказва се, че човекът е чужденец,multiplace влязъл у нас с фалшива самоличност.

Трупът на мъжът на име Олег Ищенко е открит във Варненския залив от ветроходци на 4 септември 2005 г. Тялото а омотано 6- 7 пъти във верига, заклещена около кръста с болтове и здраво закрепена с 50- килограмов камък. Лицето на наемника е изцяло обезобразено, а пръстите му са отрязани, така че да не могат да се вземат отпечатъци. ДНК профилът, който е извлечен от трупът пък, не фигурира в базата данни на МВР, нито на Съдебна медицина. По неофициален път още преди 2 години са събрали информация за ликвидирания наемен убиец.

Сега обаче могат да изскочат нови детайли от убийството на Главния. Пушката, с която Георги Илиев бе ликвидиран, се съхранява, както и всички отпечатъци по нея. Оръжието ще бъде проверено за отпечатъци на арестуваните в акция „Гранатометите” Тенчо Тенев и Веселин Кърпачев.

георги илиевСледователят Иван Христов, разследващ убийството на Главния, е предал с протокол за нови изследвания пушката флоберка „Аншуц”, както и оптичен лазер. Взети са и профили от ДНК на задържаните в Пловдив Тенев и Кърпачев. Ако се окажат верни подозренията, че те са снабдили наемника с оръжието, с което е ликвидиран Георги Илиев, е възможно най- сетне да се разкрие цялата схема около екзекуцията на мафиотския бос.

Подробности около акция „Гранатометите“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *