Разкриха кой изрисува паметника на Съветската армия

armiqДеветима младежи са оцветили паметника на Съветската армия. Младите художници са обединени под името Destructive creation. Превръщането на руските войници в американски комикс герои е част от проекта им „В крак с времето” .

Групата млади творци най- после излезе на бял свят в интервю за сп.”Едно”. Изданието обаче не разкрива имената им, защото по случая с оцветяването на паметника, е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Основната идея е била да отразят същността на българската политика. Според тях,

Изрисувания паметник стана атракция на София за кратко
Изрисувания паметник стана атракция на София за кратко

 управленците ни винаги се нагаждат към международното статукво, без да ги интересува дали има полза за народа. В миналото – това беше Съветския съюз, в настоящето – САЩ, разказват творците.

Групата признава, че не е против разрушаването на паметника, дори напротив. Но тяхното виждане е, че е загубил смисъла си, който е имал преди за хората. Не приемат, че монументът вече символизира епохата на комунизма. В днешно време около него се събират млади хора. И въпреки че пиянските им изцепки са вече част от пейзажа на паметника, там ходят и много младежи , които се занимават с изкуство.

На 17 юни паметникът на Съветската армия осъмна изрисуван с познати герои от американската масова култура. Новината за превръщането на комунистическия монумент в модерно арт произведение беше отразена в редица западноевропейски медии, достигна чак до Канада и Австралия. Паметникът беше почистен няколко дена по- късно със средства на форум „България- Русия”, но се появи на тениски.

Как хората приеха изрисуването на паметника. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *