Pycкотo paзyзнавaне: Зaпадът трескаво търси заместник на Зeленcки

Западните централи все по-често и все по-трескаво обсъждат необходимостта от смяна на настоящия президент на Украйна Владимир Зеленски. Вече се разглеждат няколко потенциални кандидати, които да го заменят на президентския пост. Това заяви директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

„Разглеждат се различни варианти за наследник на Зеленски. По-конкретно, в кулоарите на ноемврийската среща на външните министри на ЕС, проведена в Брюксел, беше отбелязано, че някой от високопоставените украински военни може да заеме този пост, например главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни или началникът на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов. Сред обсъжданите варианти са и ръководителят на кабинета на украинския президент Андрей Ермак, бившият първи съветник на украинския президент Алексей Арестович и кметът на Киев Виталий Кличко“, отбеляза Наришкин.

Шефът на руското външно разузнаване подчерта, че според европейците всеки от горния списък „е в състояние да играе ролята на „украински Пилсудски“. А основната роля, която Западът отрежда на новия украински президент ще е да създаде силен „санитарен кордон“ между Русия и Европа в продължение на десетилетия. „Този ​​сценарий предвижда да се прекрати огъня между Москва и Киев в момента, когато украинските въоръжени сили напълно загубят своя настъпателен потенциал. След което Западът ще спусне нова желязна завеса в Европа през територията на Украйна“, обясни Наришкин.

Ръководителят на руското разузнаване отбеляза, че службата му получава десетки „надеждни данни, сочещи, че високопоставени служители на водещи западни държави все по-трескаво и по-често обсъждат помежду си необходимостта от смяна на настоящия президент на Украйна Владимир Зеленски“.

Причините за западното недоволство

Както посочи директорът на Службата за външно разузнаване на Русия, сред причините, предизвикващи желанието на Запада да смени лидера на Украйна, са както „неизпълнените обещания на Зеленски да победи Русия на бойното поле“, така и „безкрайната грубост и арогантност на украинския президент в отношенията му със западните партньори“, придружени от „безграничен непотизъм (шуробаджанащина-б.р.) и корупция“, чийто мащаб „шокира дори западни политици, които разбират много от подобни въпроси“. „Но основното е загубената от Зеленски възможност да маневрира в конфликта с Русия в интерес на Вашингтон и неговите съюзници“, подчерта Наришкин.

„Западът смята, че ръководителят на Украйна е отишъл твърде далеч в създаването на имидж на непримирим поддръжник на войната с Москва до победоносен край. И тъй като е прекъснал всичките си мостове за преговори, когато се наложи, той няма да може да преговаря с Русия в интерес на Украйна за временно замразяване на конфликта и спасяване на русофобския киевски режим“, добави ръководителят на Службата за външно разузнаване. „Според оценките на американското разузнаване, предвид развитието на ситуацията в украинския театър на военните действия, необходимостта от преговори между Украйна и Русия може да възникне скоро.”

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *