Похитителят нападнал „Инвестбанк“ заради изневяра – видео

sliven2

Несподелена любов е причината 27- годишният Стефан Петров Стефанов да нападне клона на „Инвестбанк” в Сливен. Въпреки че вече всички заложници са освободени, младият мъж все още отказва да се предаде. Психолозите, които водят преговорите с похитителя, се опасяват, че може да посегне на живота си.

pohititel-slivenВерсията, че любовна мъка умопомрачила Стефан и го подтикнала към нападението на банката, беше лансирана от в.”Сега”. Любимата на похитителя била касиерка в „Инвестбанк” и му изневерявала с охранителя, който беше ранен в първите минути на нападението, разкрил пред изданието анонимен източник. Младият мъж нямал намерение да наранява съперника си, а само да разговаря с него. Изстрелът, който рани в сърцето гарда на банката, е бил случаен, заключават от МВР.
Непредвиденото развитие на събитията шокирало Стефан. В паниката и отчаянието си младият мъж решил да вземе за
През ноща бяха освободени повечето заложници
През ноща бяха освободени повечето заложници

заложници служителите на клона. С напредването на времето и след намесата на психолози, Стефан започна да пуска задържаните касиерки на банката. Първоначално поискал пари, но после се отказал.

20 часа след началото на драматичните събития в Сливен, се пусна слуха, че похитителят се е предал. От трибуната на парламента Бойко Борисов също потвърди, че мъжът е излязъл от сградата. Оказа се обаче, че спецотрядът извел един от психолозите, които разговарят със Стефан.

Похитителят е от с. Кортен, Нова Загора. Бил служител в охранителна фирма, откъдето се е сдобил с пистолет. Младият мъж имал нещастно детство, разказват съседи. Първите си години прекарал по домове за

Психолозите се опасяват, че Стефан ще се самоубие
Психолозите се опасяват, че Стефан ще се самоубие

сираци. Накрая го осиновили. Новите му родители обаче злоупотребявали редовно с алкохола и често го пребивали от бой. Стефан израснал като затворено момче, нямал приятели. Въпреки това винаги се държал учтиво със съселяните си.

Всички заложници са освободени, но похитителят не излиза от банката. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *