Похитителят на „Инвестбанк“ мечтаел да бъде полицай! Защо превъртя един млад мъж? – видео

stefan
Отчаянието превърна Стефан в престъпник

Похитителят на сливенския клон на „Инвестбанк” искал да стане полицай. 27- годишният Стефан Стефанов ненавиждал неправдата и престъпниците, разкриват негови приятели.

Младият мъж склони да се предаде рано сутринта. Най- голяма роля за благополучния край имат негови приятели, които се съгласиха да участват в преговорите с него. Предвижда се Стефан да бъде обвинен за опит за грабеж и опит за убийство на единия от охранителите.

Шефът на похитителя в охранителната фирма, където работи от година, го описва като един от най- добрите си служители. Стефан никога не е правил нарушения, откроявал се с спокоен характер, нямал конфликт с колегите си, бил изряден във всяко отношение. Приятелите му не забелязали промени в поведението му в дните преди нападението на банката.

Една от първоначалните версии беше, че младият мъж бил скъсан на изпит за шофьорска книжка във фаталния ден. Шефът на Стефан, с когото са в близки отношения, отрече подобна информация – младежът изобщо не се явил, защото не

Стефан се предаде малко след 7 сутринта
Стефан се предаде малко след 7 сутринта

бил подготвен за листовките. Приятелите му са категорични, че Стефан не е имал и парични затруднения или борчове.

Каква тогава е причината млад мъж, който ненавижда беззаконието, да се превърне в престъпник? Стефан имал тежка съдба – кръгъл сирак, който накрая извадил късмет да бъде осиновен. Дотук с „късмета”. Осиновителите му били алкохолици и често посягали на детето. Въпреки това Стефан запазил топли чувства към тях. Родителите му се споминали преди няколко години и младежът отново се оказал сам. Все пак, си живеел нормално. Изкарвал си прехраната с честен труд, срещал се с приятели. И изведнъж превърта, грабва личното си оръжие и нахлува в банката.

stefan_stefanov9Ако трябва да сме честни, на кой от нас, живеещите „нормално”, не ни се е искало да вземем пистолет и да гръмнем! От гняв например… Който ескалира, когато кризата ни е стиснала за гушите, а Премиерът най- цинично ни съветва да садим картофи ? По банкерите, които ни

Необмислени изказвания щяха доведат до самоубийство похитителя
Необмислени изказвания щяха доведат до самоубийство похитителя

одират кожите с непосилни лихви? Всеки в тази ненормална държава може да изпадне в положението на Стефан – от отчаяние. Така че това момче не е престъпник, а жертва, на онези, които си направиха пиар за негова сметка.

Цветан Цветанов побърза да го обяви за наркоман, което едва не доведе до самоубийство Стефан. На пресконференцията на жените, които бяха държани за заложници, Калин Георгиев не пропусна да им напомни да благодарят на премиера. Същият премиер, който ни заръча да садим картофи дни по- рано. Същият премиер, който използва социалната драма на едно нещастно 27- годишно момче, за да си направи поредният укрепващ управленските му устои пи-ар. Защото репортажите от кризата с похитените банкови служителки удивително ни напомтиха на предизборни клипове на ГЕРБ. Същите, като ватманския клип на Сергей Станишев и Стефчо Данаилов в полза на БСП на предишните избори.

Вижте как Стефан се предаде – ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *