Похитителят на банката в Сливен дебелее в ареста – съселяни го угояват с шоколад и шунка – с видео

Похитителя Стефан Стефанов смрази цялата държава за 39 часа
Похитителя Стефан Стефанов смрази цялата държава за 39 часа

Похитителят Стефан Стефанов, който на 23 март атакува клона на „Инвестбанк“ в Сливен похапва шоколад, шунка, отбрани деликатеси и плодове в арестантската си килия. За менюто и спокойствието на 27-годишният частен охранител се грижи негова братовчедка, която редовно му ходи на свиждания зад решетките. Младата дама е единствената по-близка роднина на Стефан, който губи и двамата си родители още като юноша.
Освен от братовчедка си, Стефан се радва на горещата подкрепа и на съселяните си от Кортен. Жителите на старозагорското село всяка седмица събират пари и му изпращат колети с кашкавал, сирене, маслини и топли дрехи до сливенския арест. Многобройните приятели на похитителя от Кортен вече са написали 15 положителни характеристики за Стефан, в които го описват като внимателен, човечен, всеотдаен и отговорен човек. Въпросните данни ще бъдат изпратени до Окръжния съд в Сливен, където ще се гледа делото срещу похитителя.
Точно половин година след екшъна в банковия клон, разследването срещу Стефан вече е приключило. Мъжът, предизвикал

Стефан се предава на ченгетата
Стефан се предава на ченгетата

39-часовата заложничееска драма, ще бъде обвинен в 4 престъпления. Към първоначалните три обвинения: опит за въоръжен грабеж в особено големи размери, опит за убийство и задържане на заложници, ще бъде прибавено и четвърто – повреждане на чуждо имущество. Оказа се, че по време на нахлуването си в банковия салон, Стефан е потрошил няколко монитора на компютри и е потрошил стъкла, като е нанесъл щети за около 1000 лв.
По време на 6-месечния си престой в ареста, Стефанов доброволно се е отказал да поиска от съдиите да го пуснат, за да не попречи на разследването.
В покъртително интервю преди време похитителят се разкая горчиво за постъпката си и се извини на простреляния от него Станчо Станев и на банковите служителки, които задържа против волята им.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *