Почина Велко Кънев!

На 63- годишна възраст си отиде любимият актьор на поколения българи Велко Кънев. През последните месеци страшната болест, с която артистът се бореше от няколко години насам – рак на гласните струни, се завърна.

През 2009 г. Велко Кънев призна за заболяването си. Тогава с помощта на столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев бързо бяха осигурени средствата за лечението на актьора в Германия. След няколко месеца, Велко обяви, че развитието на рака е спряно.

Коварната болест обаче се завръща две- години по- късно. Близките на актьора признават, че бил много притеснен как да поиска отново пари за лечение. Няколко седмици преди да почине, се усамотява в дома си и почти не излиза.

Велко Кънев трябваше да се включи в новия сезон на „Столичани в повече”, но продуцентът Любо Нейков разкри, че се налага да отложат участието му, тъй като не се чувства добре в момента.

Едни от най- известните роли на Велко Кънев в киното са във филмите „Оркестър без име” , „Бон шанс, инспекторе”, „Да обичаш на инат”, „Матриархат”, „Мъжки времена” и др. Актьорът беше част от трупата на „Народния театър”.

През 90- те, заедно с близките си приятели Георги Мамалев и Павел Попандов, създават култовото шоу „Клуб НЛО” по БНТ.

Велко Кънев участва в най- обичания филм на всички времена „Оркестър без име“. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *