Почетното членство на Бойко в СБХ било идея на Вежди Рашидов

vejdiВежди Рашидов сам предложил себе си и Бойко Борисов за почетни членове на СБХ, разкри проф. Велислав Минеков. Идеята за подобни отличия дошла от Министерство на културата, без въпросът някога да е бил обсъждан в Съюза на художниците.

Всъщност, нито Вежди Рашидов, а още по- малко Бойко Борисов, са допринесли с нещо за решаването на спора между СБХ и Софийския университет за сградата на ул. „Шипка” 6, казва проф. Минеков. Дългогодишният конфликт вече е разрешен, при това в полза на СБХ, но

Бойко и Вежди на среща с Шварценегер
Бойко и Вежди на среща с Шварценегер

 държавата все още не е узаконила собствеността им върху имота. Казусът се разрешил, след като Софийския университет оттеглил претенциите си.

След като разчу новината, че Борисов и Рашидов ще стават почетни членове на СБХ, последва светкавична остра реакция от страна на творците. За да пресече скандала, премиерът заяви, че не му трябвала някаква плакета за 2 лева. Министърът на културата обаче не се даде лесно. Вежди самоотвержено защити Бойко като отбеляза, че е виждал негови скици и не били никак лоши. Дори щели да се продават не по- лошо от платна на Пикасо!?

След като не успя да се пласира при художниците и скулптурите, Бойко побърза да се лепне до Арнолд Шварценегер и да си направи няколко снимки с него. Премиерът с истинско възхищение се радваше на кумира си Арни – може би защото се почувства в свои води. Бойко показа на Шварценегер как умело върти меча на Конан Варварина и искрено се възхити от раните му (актьорът се появи омазан в сценичен грим) – и той искал такива.

Как протече срещата на Бойко с Терминатора. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ТУРСКИ ГЪЗОЛИЗЕЦ, ДЕЕЕБА И СКАПАНАТА ЧАЛМА Е ТОЯ ВЕЖДИ…ДОБРЕ ВЪРТИ МИНЕТИ НА БОКО МУТРАТА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *