Откриха безследно изчезналия Съвестин във Франция?

14 години Тодор Деянов търси изчезналия си син, въпреки пречките от страна на властите

Гореща следа по случая с изчезналия преди 14 години Съвестин Деянов се появи във Франция. Наша емигрантка твърди, че видяла момчето в метрото на град Лион. Жената вече е дала показания пред българските власти. Предстои проверка на видео камерите в метрото, както и на данните на пътниците.

До развръзката се стига, след като бащата Тодор Деянов дава наскоро поредица от интервюта – първо за „България днес“, а после и за БНТ. Повод за медийния интерес е новината, че родителят на Съвестин осъдил в Страсбург прокуратурата заради липсата на адекватни действия по случая. Интервюто пред националната телевизия веднага  се излъчва и по сателитния канал. Българката Диана Йорданова гледа предаването и с изумление установява, че в същия ден видяла в метрото момче, което досущ прилича на фоторобота на Съвестин, който вече трябва да е на 24 години. Жената се свързва с Тодор Деянов и му разказва за откритието си, а малко по- късно дава показания и пред българските власти.

Сега бащата се надява разследващите органи да подновят работата по случая и да изискат записи от камерите в метрото. Охранителната техника записва лицето на всеки пътник, както и информацията от транспортните карти, разказва Тодор Деянов. Бащата се надява този път поне прокуратурата да си свърши работата и да провери сигнала за Съвестин. Ако пак бездействат, Тодор Деянов е категоричен, че пак ще ги осъди. Разследващите органи обаче все още мълчат по случая.

Съвестин Деянов изчезва на 7 май 1997 г. Разследване по случая почти не е провеждано. Според бащата, в отвличането на детето му участват и висши полицаи. Единственото, което до момента е направено по случая от властите , е фалшив сигнал, че е открито тялото на Съвестин още в първите дни след изчезването му. Оказва се обаче, че това е лъжа. Преди няколко години Тодор Деянов поръча на лаборатория в чужбина да изготви фоторобот на сина му как би изглеждал вече пораснал. Бащата води кампанията по издирването на детето си вече 14 години без помощта на властите. Заради бездействието на прокуратурата, Тодор Деянов я осъди в Страсбург.

63 деца се издирват към момента. Полицията е длъжна да ги търси до 20 години след изчезването. ВИЖ ВИДЕОТО:

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Ейй..тъпанари ,Вие за малоумни ли ни мислите,нас читателите,ама наистина си мислите така,Вие правите ли разлика от открит и от гореща следа,може да изкарате акъла на човек.Много сте гадни ,пожелавам Ви да фалирате и да се гърчите без работа,след като сте такива малоумници.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *