От Банкя се командват телевизиите

Бойко сменя водещи и гости в предаванията с дистанционно управление на продуцентите
Бойко сменя водещи и гости в предаванията с дистанционно управление на продуцентите

Бойко Борисов е взел на ръчно управление повечето продуценти, телевизионни шефове и водещи журналисти в националните медии. Той ги е привиквал на спявки в къщата си в Банкя, както направи и с Бисер Петното. На чист въздух Борисов давал указания на продуцентите какво да правят и кого да канят в предаванията си, показва журналистическо проучване.

Евтим Милошев
Евтим Милошев

Според информатори на нашето издание от курортното градче скъпи гости на експремиера са били някои от хиените в бранша. През годините на царуването на Борисов беше обществена тайна, че продуцентите усвояваха огромни суми народна пара. ГЕРБ имаше специална стратегия по овладяване на медийното пространство.

Челниците при акумулирането на европейски и държавни средства бяха няколко известни акули, начело с Магърдич Халваджиян, Любо Нейков и Евтим Милошев. Фирмата на последните двама „Дрийм тийм“ е прибрала минимум милион от последната предизборна кампания на ГЕРБ, изчисляват експерти. Тогавашното ръководство на Би Ти Ви не се впечатли, че „Комиците“ директно агитираха за телохранителя на Тато и правеха глупави смешки в подкрепа на статуквото по градове, села и паланки. Информацията бе потвърдена и от най-новия политик Николай Бареков. Лидерът на „България без цензура“ коментира, че повечето продуценти наистина са привиквани в Банкя. „На килимчето те са обяснявали какво възнамеряват да правят в предаванията си. Някои са унижавани жестоко.

Знае ли новият шеф на Би Ти Ви Павел Станчев, че Евтим Милошев е бил направо смазан от Б. Борисов при първото ми гостуване при Росен Петров. Наясно ли е, че Бойко е приклещил Милошев на телефона като му е държал сметка защо аз съм поканен като гост в предаването и как така не е била дадена думата на адвоката му Марин Марковски?“, попита Бареков пред агенция БЛИЦ.

Последният тв скандал между Росен Петров и продуцентите му от „Дрийм тийм“ е следствие от подобна арогантна намеса на Борисов в работата на водещия. Петров бил отвратен от начина, по който се процедира, и тогава решил да се присъедини към „България без цензура“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *