Нова престъпна схема: Измамници крадат фирми и ги източват – с видео

pariСамо чрез фалшива лична карта и подправени документи, измамници заграбват цели фирми, както и недвижимото имущество на истинските собственици. Жертвите най- често са чуждестранни компании, които са установили бизнеса си у нас. Случаите от началото на годината страховито са нарастнали, но до момента няма адекватни мерки за справяне с проблема.

В най- общия си вид, схемата изглежда по следния начин: agenciaИзмамникът отива в Агенция по вписванията, откъдето се сдобива с копия от документацията на набелязаната фирма, както и с личната информация за собствениците. После се подготвят фалшиви протоколи от общо събрание на компанията, с които се удостоверява, че управителят е сменен. След като се изготвят всички подправени документи, измамникът отива обратно в

За минути се преригистрира фирмата на името на измамника
За минути се преригистрира фирмата на името на измамника

Агенцията и за броени минути фирмата е пререгистрирана на негово име.

Месец по- късно, мошеникът отива вече като официален нов собственик на компанията в банката и източва целият й капитал. Освен фирмата обаче, измамникът може да се сдобие и с имуществото на жертвите си. Достатъчно е да извади справка за имотите на истинското лице, после да отиде при нотариус, който да оформи документи за продажба на трето лице.

Регистрираните случаи на пободни нагли кражби у нас са хиляди. В кризата измамниците стават още по- нагли и изобретателни, а и държавата няма механизми, с които да защити собствеността на гражданите си от такива набези.

Други схеми за източване на банкови сметки с фалшива лична карта. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ОТ СОБСТВЕН ОПИТ ЗНАМ ЧЕ ЗАД ТЕЗИ КРАДЦИ СТОЯТ ВИСШЕСТОЯЩИ МАГИСТРАТИ РЪКОВОДЕНИ ОТ АГЕНТ ГОЦЕ БЪЛГАРОУБИЕЦА.ЗА СВЕДЕНИЕ НА ОГРАБЕНИТЕ: ВАС ЩЕ ВИ ЛИКВИДИРАТ В АРЕСТИТИ ИЛИ В ЗАТВОРИТЕ УПРАВЛЯВАНИ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ИЗРОДИ.ПАРАДОКСА Е,ЧЕ И ЕВРОПА И АМЕРИКА НАБЛЮДАВАТ КАК СЕ УНИЩОЖАВАТ ТЕХНИТЕ СИМПАТИЗАНТИ И ПОРЯДЪЧНИ БИЗНЕСМЕНИ, А НЕ ВЗЕМАТ КАРДИНАЛНИ МЕРКИ ДА ИЗЧИСТЯТ ТОЗИ БЪРГАРСКИ АВГАНИСТАН.ЗАТОВА НИЕ ОГРАБЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И ДА УНИЩОЖИМ ТАЗИ КАСТА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗРОДИ.СЪД И ВЪЖЕ ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *