Нова държава се появи в Африка – с видео

африкаВ света вече съществува още една държава. Тя се казва Азания, намира се в Африка и ще играе ролята на нещо като буфер между Кения и Сомалия.
Пищната церемония за самопровъзгласяването на новата страна се състояла в столицата на Кения, Найроби, известна като сафари столицата на света. Жителите на кенийския град подкрепяли провъзгласяването на Азания и се надявали тя да стане буфер между Кения и Сомалия, която е обхваната от анархия.

Найроби
Найроби

Държавен глава на новата страна, която е отцепническа провинция от Сомалия, ще бъде Мохамед Абди Ганди. Той смятал, че новите власти най-напред трябва да започнат отвоюването на територията й от радикалната сомалийска ислямистка групировка Аш Шабаб. Екстремистите властват над повечето южни и централни територии в Сомалия, както и над голяма част от столицата Могадишу.

Сомалия
Сомалия

От 1991 г. насам Сомалия изпада в състояние на гражданска война. Тя е разделена на няколко части, всяка от които има собствено управление. Северната част, известна като Британска Сомалия, обявява независимостта си и приема името Сомалиленд. Ислямистки групировки и най-вече свързаната с „Ал Кайда”, „Ал Шабаб”, контролират южните и югозападни райони. Между страните постоянно настъпват военни сблъсъци и с появата на новата africaдържава се очаква да настъпят по-мирни времена.

Гражданската война в Сомалия избухна през 91-ва г. и с днешна дата продължава да взима хиляди жертви! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *