Newsweek: Джо Байдън е отговорен за унищожаването на Украйна

Спарингът на президента Джо Байдън с Конгреса относно спешната помощ за Украйна, без която повечето анализатори прогнозират, че Украйна ще рухне, не доведе до допълнителни милиарди за Киев. Конгресът отложи решението до януари, когато се завръща от ваканция. Но независимо от това, което се случва през януари, съдбата на Украйна е ясна: повече смърт и разрушения, повече кръвопролития през 2024 г.

Байдън е еднакво отговорен за унищожаването на Украйна и унищожаването на украинците, пише Ребека Кофлър, стратегически военно-разузнавателен анализатор и  бивш старши служител в Агенцията за отбранително разузнаване на САЩ в материал за Newsweek.

„В качеството си на вицепрезидент Байдън беше основният човек в администрацията на Обама по отношение на политиката за Украйна и архитект на стратегията за “ рестартиране“ на отношенията с Русия с цел насърчаване на приятелството между двете страни. За съжаление той пренебрегна разузнавателните данни за заплахата, която представлява Русия. Като бивш високопоставен служител в Агенцията за отбранително разузнаване на САЩ и един от тримата най-добри анализатори на руската доктрина и стратегия в разузнавателната общност, аз лично многократно информирах персонала на Белия дом на президента Обама за плановете на Путин и стратегията на Русия за водене на война“, пише авторът.

„Би трябвало Байдън да е бил уведомен за тези брифинги предвид поста, който заемаше. Въпреки това не само, че не успя да разработи контрастратегия за възпиране на Путин, а и екипът му, голяма част от който по-късно щеше да се  присъедини към неговата президентска администрация, продължаваше опасната стратегия на тласкане Украйна към членство в НАТО“.

„Предположението, че Путин няма да успее да приложи своята версия на доктрината Монро и ще позволи на НАТО да погълне Украйна, на която векове наред Русия е разчитала за своята сигурност, е не просто некомпетентно. Това е равносилно на подписване на смъртната присъда на Украйна. Никой разумен военачалник не би позволил на враждебен съюз да се разположи на повече от 1000 мили от границата му. Никой главнокомандващ на САЩ не би позволил на Китай или Русия да разположи свои сили в Мексико или Канада. Предположението, че Путин би го направил, е самозаблуда“, се казва в материала.

„Стратегията на Путин, която той разработваше в продължение на 20 години, се стремеше да използва уязвимостите на САЩ, изучавани от Русия в продължение на десетилетия, за да попречи на Вашингтон да започне конфликт в периферията на Русия. Москва е решена да възстанови своя стратегически периметър на сигурност, загубен след разпадането на СССР.“

„Преодоляването на тези уязвимости или разработването на контрамерки изисква сериозна интелектуална мощ и значително финансиране. Вместо това Байдън избра да използва американския народ като дойна крава, а украинците – като месо, което да хвърли в месомелачката на Путин. За да прикрие провалите си, докато изсмуква американските данъкоплатци, Вашингтон разпространи пропаганден разказ, настояващ, че помага на Украйна да се бори за своята демокрация. Украйна, най-корумпираната страна в Европа.“

„Сега Украйна бива унищожавана от Русия, която има огромно военно и икономическо предимство пред бившата си съветска съседка. И все пак Байдън продължава да се опитва да накара Конгреса да отпусне още милиарди за киевския режим, уверявайки американците, че победата е точно зад ъгъла“, завършва материалът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Сега е момента Русия да направи Америка страна от третия свят защото ще има международна подкрепа за това.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *