NBC: САЩ и Европа обсъждат с Украйна стартирането на Мирни Преговори с Русия

Съединените щати и Европа започнаха дипломатически консултации с Украйна относно готовността на страната да започне мирни преговори с Русия. Трескаво се обсъжда това, от което Киев може и трябва да се откаже, за да се постигне мирен компромис. Това съобщи NBC, позовавайки се на свои източници – висши американски служители.

Според телевизионния канал американски и европейски официални лица „са започнали разговори с Киев за условията на бъдещи мирни преговори с Москва за прекратяване на конфликта и възможните последствия от това да Украйна“. По време на разговорите западните представители са казали, че Украйна „ще трябва да се откаже от още някои свои територии, за да постигне споразумение“. Такива разговори е имало в края на миналия месец, отбелязва американскиятт телевизионен канал.

Както отбелязват цитираните от NBC американски дипломати, започването на подобни преговори е признание, че конфликтът е в задънена улица и Западът няма желание да продължи да оказва помощ на Киев. Официалните лица казват също, че „на Украйна й е даден срок да продължи войната до края на годината“, преди дискусиите за мирни преговори да станат неотложно спешни.

Служителите на администрацията на Байдън също така се притесняват, че Украйна не разполага с достатъчно сили, докато Русия има привидно безкраен запас, твърдят информаторите на NBC. Украйна също така има проблеми и с набирането на войници. Наскоро страната бе разтресена от масови протести срещу някои от изискванията на президента Володимир Зеленски за безсрочна военна служба„, заявяват от медията

„Освен това правителството на САЩ е обезпокоено умората в западните общества от украинския конфликт. Войната в Украйна привлича много по-малко обществено внимание от войната между Израел и Хамас, започнала преди близо месец, казват служителите. Длъжностните лица се опасяват, че тази промяна в обществените нагласи може да затрудни осигуряването на допълнителна помощ за Киев.

Готов ли е Путин да преговаря?

Администрацията на Байдън не разполага с никакви индикации, че руският президент Владимир Путин е готов да преговаря с Украйна, заявиха двама американски служители. Според западни официални представители Путин все още вярва, че може да „изчака Запада да се изтощи“ или да продължи да се бори, докато САЩ и техните съюзници не загубят вътрешната си подкрепа за финансирането на Украйна или борбата за снабдяване на Киев с оръжия и боеприпаси не стане твърде скъпа.„

Източник: NBC

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

8 коментара

 1. Няма място за преговори. Без помощта на краварите и европейските евронацисти украйна е мъртва (или както каза Путин – БИВША уКРАЙНА).
  Решението е:
  ПЪЛНА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ ХА уКРАЙНА.
  Съд за евреина-клоун-наркоман
  Включване на ЦЯЛА украйна в границите на Русия.
  Физическо унищожение на нацистите там.
  А краварите да си стоят в америка и да не излизат от там.

 2. Никакви преговори,безусловна капитулация с предаване военните престъпници на съд.Защо загинаха толкова много руснаци,сметката дойде Зеленщайн да плаща.

 3. Мир може да има само, след като бъде заклан последният британоварварин , чифут и укробезродник!

 4. Чудно ми е, дали Русия, ще се хване на преговори!?! Дали, ще я излъжат отново!!! Представяте ли си, да я излъжат отново, след всичко станало!?!

  • Точно както подписва и налага мантрите на СЗО, точно както започнаха да рекламират храна от пучи въшки, точно както се съгласи да допусне 100 милиона мигранти, за да изнасилват рускини и колят руснаци, така предателите на Русия ще подпишат каквото им кажат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *