Най-богатият мъж в света построи втори Лувър

Карлос Слим
Карлос Слим

Най-богатият мъж в света се казва Карлос Слим и е латиноамериканец. Богатството му се оценява на почти 54 млрд. $. Той  издигна Лувър, който е в памет на починалата му през 1999 година съпруга и носи нейното име – Сумая.

Сградата представлява внушителен частен музей и се издига в центъра на един от най-луксозните квартали на Мексико сити.пари

Лентата на интересното здание в асиметрична форма прерязали не кои да са, а Нобеловият лауреат Габриел Гарсия Маркес, президента на Мексико, Фелипе Калдерон и сър Ивлин де Ротшилд. Това се случи на 01. март, в присъствието на приблизително 1500 отбрани гости.

Макар музеят да е лична собственост на Слим, той ще отвори вратите си за всички, които искат да го посетят, на 28. март. Входът ще е свободен.

Художествено изображение на музея
Художествено изображение на музея

Лувърът ще представя най-зебележителните извън Франция колекции от скулптури на Огюст Роден. Посетителите ще могат да разгледат и редки творби на Ван Гог, Дали, Дега, Ел Греко, Реноар, Рубенс, Сезан, както и стенописи на мексиканците Диего Ривера и Руфино Тамайо.

Дизайнът на Сумая е дело на мексиканския архитект Фернандо Ромеро, който е зет на милиардера. Фасадата на музея е покрита с множество шестоъгълни алуминиеви панели, които отразяват светлината и създават още по-внушителен и бласкав вид на сградата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *