Момче на 12 г. е с по-високо IQ от Айнщайн – с видео

уменДжейкъб Барет е само на 12 г., а много възрастни могат да му завидят за ума. Коефициентът му на интелигентност е 170, а този на великия физик Айнщайн – 160! Момчето страда от синдром на Аспергер, което е лека форма на аутизъм. Болестта представлява разстройство на развитието и засяга начина на комуникация на човек с околните. Хорта с това заболяване са сравнително асоциални, защото нямат способността да разбират емоциите на другите.дъска До 5-годишна възраст Джейкъб все още не бил разкрил уменията си и съответно дефицита си в общуването. Именно тогава започнал да реди пъзели от по 500 парчета. Когато станал на 8 г., завършил училище и започнал да посещава Университета в Индиана-катедрата по астрофизика. Американчето от еврейски произход имало проблеми със съня, защото сънувало числа.
Проф. Джон Рос изказал изумлението си от представянето на Джейк по време на лекциите.тебешир Детето винаги разкривало отговора и колегите му се чудели как знае толкова много, а е само на 12!
Американчето научило цялата алгебра, геометрията и тригонометрията само за седмица, а после изучило и астрофизиката! То вече е разработило своя Теория на относителността. В нея били включени някои от най-големите проблеми в съвременната астрофизика. Световноизвестният учен в областта на висшата математика, Скот Тремейн, пише в писмо до родителите на момчето, че всеки, който успее да реши тези проблеми, ще бъде сред кандидатите за Нобелова награда. Изумените професори от Индиана смятали да предложат на Джейкъб работа като изследовател по математика.

Знаете ли кой е основният признак, по който се установява нивото на интелигентност?! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *