Мислителят Христо Стоичков става почетен доктор на университет

Христо Стоичков

След като Христо Стоичков бе обявен за почетен консул на Каталуня,  сега Камата се уреди и с докторска степен. Легендарният български футболист Христо Стоичков ще бъде награден с почетното звание доктор хонорис кауза от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Тържественото събитие ще се състои в сакралния ден 11.11. 2011 г. и естествено в 11 часа в 6 аудитория на Пловдивския университет. Камата ще бъде удостоен с почетното звание благодарение на предложението на проф. Веселин Маргаритов. Маргаритов е функционалният декан  на „Паисий Хилендарски“ по спорт и социални дейности. Стоичков досега на никого не бе направил впечатление със своите поучителни лекции, освен ако декана на Пловдивския университет не визира пикантните псувни на легендарния футболист по стадионите.

С почетното звание доктор хонорис кауза награждава Стоичков Пловдивския университет "Паисий Хилендарски"

Неслучайно много му викат „Мамата“. Вместо да се смути от оказаната чест без явна причина, обаче Камата се усмихна и се самоизтъкна, като каза, че това е 2 – то му почетно звание за тази година. Първото е, че бе избран за почетн консул на България в Каталуня, а освен това на  Стоичков му бе поверено  да  спретне и друга важна политическа  кампания в парламента на ЕС, чиято цел е   да се отворят всички западни портали за българските гастарбайтери.  В началото на миналия месец пък се разбра,  че именно Камата ще е нашият знаменосец на Олимпийските игри в Лондон.

Най  – вероятно обаче  почетното звание, с което Пловдивския университет е решил да удостои Стоичков съвсем не е така невинно по идея и  безпочвено. Твърде възможно е  от „Пайсий Хилендарски“ да се решили да се подмажат на Ицо, заради обещанието на Стоичков да намери инвеститори, с помощта на които в Пловдив да бъде изграден чисто нов модерен стадион.

Чуйте част от поучителните лекции на Христо Стоичков! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *