Масон №1 Иван Ставрев умира след скандал в Ложата. Подозира се убийство

masoniСедмица след внезапната смърт на Великият майстор на Масонската Ложа у нас Иван Ставрев, се породиха слухове, че е бил убит. Говори се, че малко преди кончината му, в Братството се разразил страшен скандал. Мистерията около гибелта на Страврев се подсилва и от пълното информационно затъмнение по случая, зад което си личи дългата ръка на масонското лоби в медиите.

От известно време се говори, че българското масонско братство се раздира от нестихващи скандали. Стигнало се дотам, че се оформили няколко ядра на влияние в Ложата. Войната по всяка вероятност избухнала заради нечии накърнени икономически интереси. На последното събрание, предвождано от Иван Ставрев, напрежението ескалирало и се стигнало до гневни изблици и обиди.

Иван Ставрев издъхна на 24 май
Иван Ставрев издъхна на 24 май

Това не се случва за първи път. Преди няколко месеца между зидарите отново назря остър конфликт. Тогава масоните се изпокараха заради Алексей Петров, за когото се говори, че имал силно лоби в тайното братство. Въпреки че Трактора не е официален член на Ложата, се ползвал с доста привилегии, полагащи се само на истинските масони. Скандалът бил толкова сериозен, че част от зидарите се отцепили и започнали да се събират на друго място.

В Масонската Ложа членуват политици, бизнесмени и съдии. Общо взето, всички богати и влиятелни хора у нас гледат да влязат в тайното братство.Сред известните на обществото зидари са бившият шеф на МВР Румен Петков, Стефан Софиянски и омбудсмана Гиньо Ганев. Бившият началник на ДАНС Петко Сертов също членува във Великата Ложа.

Великият майстор Иван Ставрев беше достигнал до най- високата масонска степен – 33. До нея са се изкачвали покойният бос на “Мултигруп” Илия Павлов, разстрелян през 2003г., както и убитият през 2005 банкер Емил Кюлев. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *