Ловчанският митрополит Гавриил знаел за много от сексуалните извращения

Митрополит Гаврил

Изнесените на 17 декември в предаването „Отечествен фронт“ по Нова ТВ данни за хомосексуални сцени в двора на Чекотинския манастир са били преди времето преди митрополит Гавриил да започне да управлява Ловчанската епархия. Това съобщи самият той.

Според него, изнесените сведения отпреди 10 години сериозно уронват престижа и авторитета на църквата и със задна дата нараняват много хора. Затова той ще поиска да изясни случая направо при Мартин Карбовски. Митрополитът добави, че скандалните разкрития не обхващат времето, в което той управлява ловчанската епархия като цяло и по-конкретно Чекотинския манастир.

Дядо Гавриил потвърди, че знае за много скандални случаи със сексуални извращения в манастира, но повтори, че това е било преди той да го оглави. Веднага след като поел длъжността, той сменил изцяло състава на братството на манастира и към момента бил в много добро състояние. Управникът на епархията гарантира за високото ниво на моралните качества на служителите там. Според него може да е имало гей-оргии в манастира, но лично той не е ставал свидетел на подобни деяния.

Чекотинският манастир+

„След предаването излязохме без вина виновни“, разсъждава митрополит Гавриил.

По думите му, решението на „опитен журналист“ като Мартин Карбовски да се връща 10 години назад във времето и да разказва подобни истории, не е никак добро и освен това разваля имиджа на сегашните обитатели на Чекотинския манастир. Той сподели, че предаването е нанесло морални щети на служителите на манастира и затова настоява за изясняване на случая. В очакване е на покана от екипа на предаването и иска да опровергае информацията, както се прави във всички случаи. Гаврил пое лична отговорност да издигне имиджа на своята епархия, въпреки кризата, която изпитва църквата в момента.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. В пазарджишката циганска махала има едни хора с бради и нито един от тях не е агент на Комунискическата Държавна Сигурност. Но 11 от членовете на Светия Синод са агенти на Комунискическата Държавна Сигурност, а останалите са агенти на Комитет Государственньi Безопасности. Приликата между Пазарджешкия „синод” и Софийския сенод е, че и двете формирования са АНТИБЪЛГАРСКИ и са АНТИХРИСТИЯНСКИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *