Kyзмaн Илиев: Eвpопa фaлиpа! Ето я новата бpюкcелcка схема за по-скъпа енергия и деиндустриализация

Автор: Кузман Илиев- икономически анализатор, Фейсбук

Малкият и средният бизнес у нас и в Европа ще бъде буквално премазан и през следващите няколко години ще се свие с десетки проценти като дял от пазара.

Ей, еврократи, спрете се бе, лудаци!

Вече е опасно. ЕС хем сме във война с целия Изток, откъдето идва огромната част от енергията и суровините за европейската икономика, хем всеки ден „ново 20“ от Брюксел като пречки пред енергетиката и индустрията! 

Сега: нова „схема“ за доубиване на всичко, що е на въглища, газ и нефт им роди колективната евроатлантическа глава – ще наказват и емисиите на метана! Квотни цели имали хората и задминаха с регулации 300 пъти СССР, когото се правят, че презират…

Преди 15-ина години ЕК създаде схема за търговия с въглеродни емисии, за да убие въглищните централи, наричайки това икономическо варварство „устойчиво ценобразуване“. Днес берем плодовете на този де факто „данък“ – до 2 години заради цената на тези квоти въглищните ни централи ще са тотално нерентабилни. И как няма, след като им взимат 70 % от печалбата под формата на квоти. Обаче! Вижте графиката през зимата.

Буквално повече от половината от ел. енергията, която ползваме през зимния сезон идва именно от въглищните ел.-централи…

Това вече засяга пряко енергийната безопасност на страната ни – горд член на ЕС, който е на същото дередже! А за региона да не говорим. Мотането около изграждането на нови ядрени мощности и диктатът на зелените в Австрия и Германия, които най-вероятно ще ни бламират и в Евратом – допълнително натягат пружината.

Безумни идеи – всеки ден. Първо, единственият шанс да заменим реалистично 50 на сто от електроенергийния ни баланс – въглищата, – без да фалираме икономика и бита си, е газът. В САЩ той е 5 пъти по-евтин отколкото в Европа – затова гигантите от химическата, стоманолеарната, автомобилната и пр. промишлености в Германия избягаха зад Океана. А немския двигател на Европа буквално вече хърка предсмъртно. Европо, блуднице, превърна се в придатък на САЩ – при това беден! Деиндустриализирана, енергийно бедна и етнически и културно пробита като швейцарско сирене. Нещо повече: ЕС дори се кани да намали и земеделските си площи с 10 на сто, а селскостопанската си продукция дори с повече (как защо – устойчиво земеделие правили брюкселци!): И не се питайте защо е тази грамадна инфлация именно при храните. Обаче, виновен си е гостоприемникът, а не паразитът…

Второ, заради идеология и скандални антибизнес „еко-ESG критерии“ малкият и средният бизнес у нас и в Европа ще бъде буквално премазан и през следващите няколко години ще се свие с десетки проценти като дял от пазара... Обречен на фалит!

Парадоксално, но послушни агенти на това престъпление са и иначе много „бизнес“ настроените мултинационални търговски вериги (на думи пробизнес, но само когато им отърва!), които чинно натискат по веригата всички местни производители да спазват нереално скъпи и кретенски от икономическа гледна точка изисквания. Истински „пазители на портата“ и статуквото – да не вземе да се появи нещо ново и предприемчиво на терена. А и цените да са идея по-нормални за „многочисленото“ население, което боде очите на арогантните псевдоелити. После нямало конкуренция – няма и да има…

Маските за крави, емитиращи отделяния метан, обаче са налице!

Автор: Кузман Илиев, фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

10 коментара

 1. От Европа на запад от нас освен бури, ветрове и градушки, нищо хубаво не идва. Същото е и с ЕС, който по название е съюз, но на практика е колониална фирма с акционерно участие на „старите демокрации“. На всичко отгоре, тази фирма се явява дъщерна на фирмата САЩ, която пък е собственост на няколко еврейски семейства. Къде по тази верига, може да има и грам човеколюбие? Ако погледнем нашите управляващи, че и бизнесмени, ще видим една група алчни бездарници, с ограничен кръгозор, които са свикнали да получават на готово и с разрешението на някой господар. Ако се обърнем към огледалото, от там кой ни гледа? Група нещастни тарикати, свикнали да се спасяват по единично и готови да приемат всичко, с мълчаливо съгласие. Трагедия с предвидим край!

 2. Европа гори!
  Ислямски терорист уби 6-годишно дете в Дъблин, нападна още две и 30-годишна жена- опитала да ги защити!
  На ви демоноклептокрация!
  Леля асена продава земите ни- пропити с кръвта на предците ни!
  А ние- пишем!
  Събирайте гняв!
  И- когато дойде момента- бъдете гневни, дръзки и безмилостни към садистите- масовите ви убийци! На вас и децата ви!
  Събирайте! Гняв!
  Само тукашните “управляващи” плужеци не схващат световните процеси.
  Никаква милост за тях!

 3. Какво всеки от вас може да направи за момента:
  Да се готвите. Физически, запаси за оцеляване, запаси от превързочни материали и дезинфектанти, умения за бедствени ситуации, екстремности в природни условия, способност за първа помощ, прилагане на сърдечен масаж, боравене с …каквото се сетите.
  Задължително източници за огън, облекло, умения за пречистване на вода, ориентиране с компас(и без компас), географски карти(на хартия- не на телефона).
  Винаги с вас- нож, фенер, запалка, огледало(за подаване на сигнал), ако закъсате в сняг- най- добрият начин срещу измръзване е да се заровите в снега.
  За ядене- корени, грудки, плодове, мравуняци- разравяте и яжте яйцата им.
  Срещу мечки- омазване с екскременти, или овъргалване в мравуняци. Никакви резки движения.
  Не пийте вода от реки- може да е отровена.
  Изкопайте дупка до реката- пясъкът ще я филтрира.
  Ако имате сребърна вода, йод, или активен въглен- добре. Ще я пречистите.
  Купете си противогази и филтри за тях. Все още е възможно.

  Искат война. По- добре да сме подготвени.

 4. Сърдечен масаж се прави:
  Ако сте двама- прилагате правилото 5:1- пет пъти гръден масаж и едно обдишване.
  Ако сте сам- 12/2.
  12 гръден масаж и две обдишвания.
  Гръден масаж се извършва с две ръце- поставяте ляв пръст под диаграгмата на лява ръка, над тях поставяте два пръста на дясната ръка, след това от тази позиция поставяте лявата си длан, върху нея поставяте дясната длан- и действате.
  Лесно е.

  • Лесно е ако поне веднъж си го правил, като някой ти е показвал кой пръст и коя длан къде. Така както си го обяснил, ляв пръст на лява ръка, нищо не е ясно. Всеки от пръстите си има име, така че ако искаш да има полза обясни кой пръст поставяме и къде. Примерно: палеца на лявата ръка поставяме под последното ребро, или на няколко сантиметра под него. Върху него поставяме кои точно пръсти на дясната ръка и т.н.

   • Ако си десничар- поставяш ляв показалец успоредно на диафрагмата. Под ребрата.
    Над него успоредно залепяш десен показалец и среден пръст.
    Над тях перпендикулярно поставяш лява длан.
    Върху основата на лявата длан поставяш основата на дясната длан и упражняваш рязък и контролиран натиск(не прекалено силен и не прекалено слаб).
    Дано не се налага, но по-добре да сме подготвени за всякакви ситуации.
    И по друг начин да го направите- само може да помогнете.

   • Благодаря! Ще си го препиша това и ще го упражнявам докато го науча. Дано не се налага.

 5. Кузмане, те не са лудаци. Ти не си в час, ако още не си разбрал каква е целта на това, което се случва: ЛИКВИДИРАНЕ НА СРЕДНАТА КЛАСА и СЪКРАЩАВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО. === Допреди няколко години 1% от земното население владееше 70% от световното богатство. Днес вече този 1% население владее повече от 80% от световното богатство. Целта е да приберат в своите ръце 95% и ще останат два слоя население – шепа много богати и океан бедни. И тъй като много хора вече не трябват нито за работници в промишлеността, нито за войници, роботите ще вършат основната работа, то огромна част от хората стават излишни гърла за хранене и замърсители на околната среда. Затова с едната ръка дерат икономически, с другата унищожават физически. Виж само какво ненормално голямо количество хора гинат и в Украйна и в Газа. Това не са войни, това са касапници. И ще продължат до тогава, докато си „изпълнят нормата“. Друга част от излишното население ще бъде унищожена чрез глад, епидемии, природни катаклизми. Не подскачай, не се пали, всичко върви по план. По техния план.

  • В каква степен техния план ще успее зависи от населението – дали е стадо или общество. Първия етап, този с дуп(ч)енето с генетични субстанции, дето се опитаха да ни излъжат, че са ваксини, ние, българите го минахме успешно – около 37% „ваксинирани“ и то 1/3 само на хартия. Значи реално глупавите и страхливите са били около 27%, ама вече намаляха и продължават да намаляват благодарение на своята глупост. С мигрантите също се справяме много по-добре от Европа. Не е хич да ги няма, но не е и както в „цивилизованите страни“.===“ И в няколко деня, тайно и полека, народът порасте със няколко века“ – Иван Вазов. Българинът така действа, тайно и полека. Аз съм оптимистка, че ние ще успеем да минем по тънката лайстна. Естествено не съвсем без жертви, но глупаци и страхливци трябват ли ни? П.П. Жак Атали в своята книга „Кратка история на бъдещето“ написана още, ако не се лъжа, 1998г. описва ковидната „пандемия“ и пише:“Глупавите и страхливите сами ще приемат отровата“. Аз наблюдавам какво се случва с хора около мен, които се „ваксинираха“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *