Колко струват мъртъвците ?

morgaПо 350 лева на ръка прибират санитари, патоанатоми и служители в старчески домове и хосписи, за да осигурят покойник на погребална агенция. Отскоро траурните агенти са развързали кесията и щедро вдигнаха мизата за мъртвец – от 200 на 350 лева.

Битката за клиентела, т.е. покойници, особено в столицата е станала особено жестока. Заради огромната конкуренция в погребалния бизнес, уговорките и пазарлъците с хората, които имат пряк достъп до мъртъвци, са добили нечовешки размери.

Погребалните агенции се стремят да установят контакти с болници, хосписи и старчески

Погребалните агенции в жестока битка
Погребалните агенции в жестока битка

 домове, за да си подсигурят постоянен приток на „клиенти”. Но и да си намериш агент в здравно или социално заведение не е лесно. Големите погребални агенции вербуват свои хора доста лесно, тъй като им обещават добро заплащане. Ако искат да оцелеят, по- малките трябва да се лишат от част от печалбата си, за да плащат хонорари на агенти.

Въпреки че само в столицата има над 200 погребални агенции, цените така и не падат. Минималната сума, която близките на покойника трябва да приготвят, е близо 1000 лева. Макар и да има конкуренция, пазарният механизъм не действа заради големите играчи в погребалния бизнес. Пример за такива са седемте братя Алексиеви в София. Семейството държи половината агенции в столицата.

Виц за погребална агенция. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *