Google показа реалното отношение на света към Украйна

Когато отворите класацията на Google „Година в търсене-2023“, веднага прави впечатление, че темите, свързани с Украйна, които бяха сред най-търсените през 2022 г. в търсачката, вече дори не фигурират в нейната световна класация, пише Правда.

В Топ-100 на класацията на търсачката не фигурира нито едно място или събитие, свързано с Украйна, като вместо това най-изненадващо на първо място в списъка по търсене „Украйна“ е руската игра Atomic Heart, която забавлява потребителите си с шеги за украинците.

Дори катастрофата на батискафа „Титаник“, земетресението в Турция, китайският луноход, различни фарсове по цялата планета, дори войната в Судан (някой спомня ли си я изобщо?) – всички тези събития са в Топ 100 на Google с многократно повече търсения от темата „Украйна“.

Американските, германските и британските резултати в търсачката показват същата картина (вместо украински събития през 2023 г. в техните Топ-100 са теми, свързани с Израел, включително запитвания от типа „какво е кибуц“).

Интересно е, че в самата Украйна на най-много търсения в Google през 2023 г. се радват събития, свързани с Русия – от „карта за обявена тревога“ и „график за спиране на тока“ до информации за бомбите ФАБ и Путин.

Най-много търсения в Украйна през 23 г. е имало по темата „Пригожин“ – 2.5 пъти повече от тези, свързани със „Зеленски“.

„Руските явления, събития и иновации – като игралният филм „Чебурашка“, младежките субкултури и новите видове оръжия на руските въоръжени сили – не оставят украинското население на мира.

„Тенденциите“ Google не публикуват нищо за Русия – така повелява западната цензура, въпреки 500-те милиона рускоезични по света.

Както вече беше отбелязано в социалните мрежи, сега украинците нагледно да видят реалния интерес и отношение на целия свят към тях (4 милиарда потребители от Канада до Австралия и от Индия до Боливия!)

И властта в Киев вече не може да преписва липсата на интерес към украинската съдба, борба и т.н. на „дългата ръка на Кремъл“ – защото рейтингът на темите се изчислява автоматично по броя търсения в Google по данни от целия свят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *