ГЕРБ плаща за бунта в Телиш

Функционери на ГЕРБ имат пръст в бунта на село Телиш срещу настаняването на бежанци в изоставени казарми, научихме от местни жители. Те финансират броженията чрез подставени лица на бившата приятелка на Бойко Борисов и негова партньорка в офшорките Цветелина Бориславова.

Депутатът Пламен Тачев координира блокадите
Депутатът Пламен Тачев координира блокадите

Инициативен комитет, начело с Марин Шкодров, от месец насам блокира международния път край селото и заплашва с гражданско неподчинение.

От политическите лица до действията на бунтарите е допускан единствено Пламен Тачев – депутат от ГЕРБ, бивш пожарникар и бизнес партньор на Бойко Борисов. „Цветелина е родом от Телиш по майчина линия. Баба й Радка и дядо й Никола са живели тук. Били са учители и всички са ги уважавали. Тя дори откупи къщата им. Чува се, че е близка с Марин, който води бунтовете срещу бежанците а всъщност е срещу властта. ГЕРБ също помага, за да се създава напрежение“, разказва жител на плевенското село, откъдето е родът на банкерката.

Бунтът в Телиш
Бунтът в Телиш

Пламен Тачев, депутатът от ГЕРБ, е от Червен бряг, който е съвсем близо до селото. Той често е засичан в компанията на протестиращите напоследък и дори присъствал на една от блокадите на шосето.

Преди месец правителството реши да настани няколко хиляди сирийски бежанци в изоставени казарми край селото. Жителите на Телиш веднага се надигнаха и започнаха да блокират близкия международен път. Твърдят, че го правят заради спокойствието на селото с мотива, че Телиш е с ключово разположение за националната сигурност.

Оказва се обаче, че близки до ГЕРБ имат пръст и в този бунт, а не само в протестите в София.

Водачът на телишчани е Марин Шкодров. Той е разкрит като агент на Държавна сигурност, защото е бил кандидат за общински съветник в Червен бряг. Носил е псевдоним Буря. Никой в селото не оспорва организационните му качества, но шепа недоволни от протестите са категорични, че действията му са координирани с Цветелина Бориславова и Пламен Тачев от ГЕРБ.

Последният протест, организиран от хората в Телиш, е преди седмица и събира около 150 души.

Според наблюдатели действията им стават все по-радикални и следват тенденциите на митингуващите в София.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/L0kZgcu-VOc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *